Social

# inchidere scoli #scoala online #invatamant online

Tot mai multe scoli din Romania isi inchid portile. Se revine la invatamantul online

 

 

Pe zi ce trece, tot mai multe scoli din Romania isi inchid portile. De vina sunt cazurile de Covid depistate in randul elevilor.

Pana in prezent 46 de unitati de invatamant sunt inchise si isi desfasoara cursurile doar online. Insa, punctual, sunt foarte multe clase care au trecut in online, dupa ce, in decurs de 7 zile, au fost depistate 3 cazuri de Covid.

Colegiul National I. L. Caragiale, prima scoala din Bucuresti care trece in sistem online de marti, 25 ianuarie, din cauza numarului prea mare de cazuri Covid-19 in randul profesorilor si elevilor. In ultimele zile, 11 profesori s-au imbolnavit de Covid-19, au confirmat teste PCR, si mai mult de jumatate din numarul de clase ale liceului au cel putin 3 cazuri de infectare in randul elevilor. Declaratia a fost facuta de conducerea unitatii de invatamant.

“In cele 46 de unitati cu activitate online sunt incluse si cele din cauze care nu tin de situatia epidemiologica. Precizam ca vorbim de unitati de invatamant la nivel de structura, adica din cele peste 17.500”, a anuntat Sorin Ion, secretar de stat in Ministerul Educatiei, potrivit romaniatv.net.

Tot mai multe scoli se inchid in judetul Timis din cauza numarului mare de cazuri Covid-19 confirmate. Pe 17 ianuarie alte 5 scoli treceau online. Mai mult, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a luat decizia ca, la Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara, cursurile sa se desfasoare exclusiv online, incepand cu 25 ianuarie, pentru o perioada de 10 zile, dupa ce in 33 de clase din cele 65 pe care le are scoala, au fost depistate cazuri de imbolnavire cu COVID.  

Rata de infectare este insa in continua crestere in toate judetele. Prin urmae, este de asteptat ca tot mai multe scoli sa treaca la invatamantul online incepand de saptamana viitorare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea