Social

#prognoza meteo #ninsori #vremea

Vremea in urmatoarele doua saptamani! Ce temperaturi ne asteapta la inceputul lunii februarie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 24 ianuarie – 6 februarie. Potirivit datelor oferite de ANM, inceputul lunii februarie va fi unul friguros, cu multe precipitatii in toata tara, in special sub forma de lapovita si ninsoare. Iata asadar cum va fi vremea in urmatoarea perioada.

 

BANAT

In primele doua zile vremea va fi mai rece decat in mod normal la aceasta data, cu o medie a maximelor termice ce se va situa in jurul valorii de -2 grade, iar a minimelor in jurul a -10 grade. In urmatoarele trei zile se va incalzi, astfel ca, pana in data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge in medie 5...6 grade, iar minimele -3...-1 grade. Apoi, din 29 ianuarie si pana la finalul intervalului de prognoza, media maximelor termice va avea variatii intre 3 si 7 grade, iar a minimelor intre -4 si 0 grade. Temporar vor fi precipitatii sub forma de ninsoare, lapovita si ploaie, cu o probabilitate mai mare in intervalul 26 ianuarie – 4 februarie.

CRISANA

Valorile termice se vor mentine sub cele specifice perioadei, in 24 si 25 ianuarie, cand la nivelul intregii regiuni, media maximelor va fi de -3...-2 grade, iar a minimelor de -12...-10 grade. Intre 26 si 28 ianuarie se va incalzi, astfel ca maximele termice vor atinge in medie 3...5 grade, in timp ce minimele vor fi de -3...-1 grad. Din 29 ianuarie si pana la finalul intervalului de prognoza media maximelor termice va avea variatii intre 2 si 5 grade si a minimelor intre -6 si -1 grad. Temporar vor fi precipitatii sub forma de ninsoare, lapovita si ploaie, cu o probabilitate mai mare in intervalul 26 ianuarie – 3 februarie.

TRANSILVANIA

In primele trei zile de prognoza vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea, cu o medie a temperaturilor maxime de -5...-1 grad si a minimelor de -16...-10 grade. Apoi, pana in data de 28 ianuarie se va incalzi, astfel ca media temperaturilor maxime va creste cu aproximativ 5 grade, iar a minimelor cu 6...7 grade. In zilele care vor urma, media maximelor termice va oscila intre 0 si 4 grade si a minimelor intre -9 si -2 grade. Temporar vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare aproape in fiecare zi.

MARAMURES

In primele doua zile vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea, cu o medie a maximelor termice in jurul a -5 grade si a minimelor, in general, de -16...-14 grade. In urmatoarele trei zile se va incalzi, astfel ca, pana in data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge in medie 2...3 grade, iar minimele -3...-2 grade. Apoi, din 29 ianuarie si pana la finalul intervalului de prognoza, media maximelor termice va avea variatii intre -1 si 3 grade, iar a minimelor intre -6 si -2 grade. Din data de 25 ianuarie vor fi posibile precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si lapovita, aproape in fiecare zi.

MOLDOVA

Vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, de la o medie a maximelor termice, de -4 grade si a minimelor de -10 grade, la inceputul intervalului, pana la 5...6 grade media maximelor si -2 grade a minimelor, in jurul datei de 28 ianuarie. In zilele care vor urma, temperaturile maxime vor avea o medie care va avea variatii intre 2 si 6 grade, iar temperaturile minime o medie, in general, de -5...-1 grad. Temporar vor fi posibile precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, aproape in fiecare zi.

DOBROGEA

Si la nivelul acestei regiuni, in primele doua zile se vor inregistra temperaturi sub cele specifice perioadei, media maximelor va fi de -2 grade, iar a minimelor de -6...-5 grade. Pana in jurul datei de 28 ianuarie se va incalzi, astfel ca maximele termice vor atinge in medie 5...6 grade, iar minimele -1...0 grade. Ulterior, pana la finalul intervalului de prognoza, valorile termice vor avea variatii, intre 3 si 6 grade media maximelor si intre -3 si o grade a minimelor. Temporar vor fi precipitatii sub forma de ninsoare, lapovita si ploaie, cu o probabilitate mai mare in intervalul 24-26 ianuarie, precum si in primele zile ale lunii februarie.

MUNTENIA

Valorile termice vor fi in crestere, de la o medie a maximelor de -1 grad si o medie a minimelor de -9...-8 grade, la inceputul intervalului, pana la valori de 7...8 grade pentru media maximelor si -3...-2 grade pentru cea a minimelor, in jurul datei de 28 ianuarie. In zilele care vor urma este posibila, din nou, o usoara scadere a temperaturilor, astfel ca la finalul intervalului de prognoza media maximelor va fi de 4...6 grade, iar a minimelor de -6...-4 grade. Pana la finalul lunii ianuarie doar izolat vor fi precipitatii slabe sub forma de ninsoare, lapovita si ploaie. In primele zile din februarie, va fi posibil ca aria acestora sa se extinda.

OLTENIA

Pana in jurul datei de 28 ianuarie, vremea va fi intr-un proces treptat de incalzire. De la o medie a maximelor termice de 0 grade si a minimelor de -11...-10 grade, in prima zi, se va ajunge la maxime termice care in medie sa atinga 7...8 grade si minime care in medie sa fie de -3...-2 grade. In zilele care vor urma nu vor mai fi variatii semnificative, media maximelor se va situa intre 4 si 7 grade, iar a minimelor intre -5 si -2 grade. Probabilitatea de precipitatii sub forma de ninsoare, lapovita si ploaie va creste dupa data de 2 februarie.

LA MUNTE

In tot intervalul de prognoza valorile de temperatura se vor mentine negative. Media maximelor termice va avea variatii intre -11 si -3 grade, iar a minimelor intre -18 si -8 grade. Cele mai scazute valori se vor inregistra in primele patru zile. Temporar va ninge in fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea