Social

#cele mai fericite tari #romania #topul celor mai fericite tari # top cele mai fericite tari

Topul celor mai fericite tari din lume. Pe ce loc se afla Romania

The World Happiness Report a realizat topul mondial al celor mai fericite tari din lume, pentru anul 2024. Si de aceasta data, tarile nordice se bucura de cele mai bune locuri in top, iar Finlanda, isi mentine pozitia fruntasa pentru a-l sapte-lea an consecutiv.

Spre deosebire de anii trecuti, raportul din acest an include un clasament separat, pe grupe de varsta, aducand vesti proaste pentru tinerii din unele parti ale lumii.

Potrivit clasamentului, fericirea tinerilor a scazut in America de Nord, acest lucru ducand la eliminarea SUA din primele 20 de locuri.

Raportul se bazeaza pe datele unui sondaj global la care au participat 140 de tari. Tarile sunt clasate in functie de nivelul de fericire pe baza evaluarilor medii ale vietii oamenilor in cei trei ani precedenti, in acest caz, intre 2021 si 2023, conform CNN.

Tarile nordice se afla pe primele locuri in clasament. Finlanda ocupa locul 1, in timp ce pe urmatoarele locuri se claseaza Danemarca, Islanda si Suedia. Norvegia s-a clasat pe locul 7. 

O surpriza o reprezinta Israel, avand in vedere razboiul cu Hamas, care ocupa locul 5, desi se afla in top 10 inca din 2022.

In acelasi timp, SUA ocupa locul 23, desi in anii precedenti s-a clasat in top 20. Scaderea vine pe fondul faptul ca tot mai multi tineri din SUA se declara nefericiti. Nivelul de fericire dintre tinerii si varstnicii din SUA este la poluri opuse. In timp ce in randul persoanelor sub 30 de ani, SUA s-a clasat pe locul 62, in timp ce pentru cei de 60 de ani si peste, a fost pe locul 10.

Aceeasi discrepanta este intalnita si in Canada, care s-a clasat pe locul 58 in randul tinerilor si pe locul 8 pentru cei de 60 de ani si peste.

In Europa, nivelul de fericire a scazut in Germania, care a iesit pe locul 24, desi anii trecuti se afla in top 20. In schimb, a crescut nivelul de fericire din Cehia (locul 18), Lituania (locul 19) si Slovenia (locul 21). Regatul Unit ocupa locul 20.

Si in Romania a scazut nivelul fericirii. Daca anul trecut tara noastra se afla pe locul 24, anul acesta s-a clasat pe locul 32. In randul tinerilor de 30 de ani si sub, Romania s-a clasat pe locul 8, in timp ce in randul batranilor de 60 de ani  si peste, s-a clasat pe locul 48.

La capatul listei se afla Afganistan, care ramane, in continuare, tara cea mai putin fericita din lume. Ultimele 5 locuri sunt completate de Liban, Lesotho, Sierra Leone si Congo.

Topul celor mai fericite 20 de tari din lume, in 2024:

1. Finlanda

2. Danemarca

3. Islanda

4. Suedia

5. Israel

6. Olanda

7. Norvegia

8. Luxemburg

9. Elvetia

10. Australia

11. Nua Zeenlanda

12. Costa Rica

13. Kuweit

14. Austria

15. Canada

16. Belgia

17. Irlanda

18. Cehia

19. Lituania

20. Regatul Unit

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea