Social

#evenimente de neratat #evenimente sportive #romania

Top 5 evenimente sportive de neratat in Romania

Romania este tara care i-a dat lumii pe Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Gica Popescu, Simona Halep, dar si pe multi altii. Sportivi mari, cu performante uluitoare. Cu toate astea, Romania sufera teribil din punct de vedere al dezvoltarii sportului sau al infrastructurii sportive.

Romania este tara care se poate mandri cu toti acesti sportivi, dar nu si cu multe evenimente sportive care sa atraga multi vizitatori. Chiar si asa, exista si cateva evenimente sportive de neratat in Romania, iar despre acest lucru vom vorbi in acest articol. In plus, iti vom spune si despre casa de pariuri online 22 bet Romania care cucereste tot mai multi pariori din Romania. Hai mai intai sa vedem care sunt cele mai mari personalitati sportive din Romania.

Top sportivi romani de succes

Romania este cunoscuta in lume in mare parte datorita performantelor reusite de sportivii romani. Pentru ca toti cei despre care vom vorbi mai sus au fost si sunt uriasi, nu ii vom pune in nicio ordine, pentru ca nu ii putem clasa in vreun fel.

Nadia Comaneci

Cea mai mare gimnasta a Romaniei, Nadia Comaneci este prima din lume care a primit punctaj perfect, nota 10, la Jocurile Olimpice. Se intampla in 1976, la Olimpiada de la Montreal, de aceea a si ramas in istorie ca “Zeita de la Montreal”. Nadia Comaneci a cucerit 5 medalii olimpice de aur, 3 de argint si una de bronz.

Ivan Patzaichin

Patzaichin a fost cel mai mare canoist roman. A participat la 5 editii ale Jocurilor Olimpice, unde a cucerit de 4 ori aurul olimpic si de 3 ori argintul. De-a lungul carierei sale, Patzaichin a adunat in total peste 150 de medalii olimpice, mondiale si europene.

Gheorghe Hagi

Supranumit “Regele” sau “Maradona din Carpati”, Hagi este considerat cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor. Hagi a jucat pentru nationala Romaniei la trei campionate mondiale, in 1990, 1994 - unde a ajuns pana in sferturi si a fost numit in World Cup All Star Team, si 1998, dar si la 3 campionate europene, ‘84, 96 si 2000. Este cel mai bun marcator din istoria nationalei Romaniei, cu 35 de goluri. A jucat pentru Steaua, Barcelona, Real Madrid sau Galatasaray, unde a cucerit Cupa UEFA si Supercupa Europei.

Ilie Nastase

Ilie Nastase este unul dintre cei mai mari jucatori de tenis ai anilor ‘70. A fost numarul 1 mondial de doua ori, in 1972 si 1973, si a cucerit 83 de trofee. Printre ele se numara doua titluri de Grand Slam, la Roland Garros si US Open, dar si 4 trofee la Turneul Campionilor.

Simona Halep

Simona Halep este cea mai recenta figura sportiva din Romania cu performante memorabile. Halep a fost numarul 1 mondial de doua ori, in 2017 si 2019, pentru un total de 64 de saptamani. Ea a castigat 24 de trofee WTA, printre care se numara si doua de Grand Slam, la Roland Garros si Wimbledon.

Ar mai fi multi despre care am putea scrie, dar mai bine trecem la subiectul articolului, si anume top 5 evenimente sportive de neratat in Romania.

Evenimente sportive de top de neratat in Romania

Cum am spus si la inceputul acestui articol, Romania nu se poate lauda cu multe evenimente sportive majore. Dar cele despre care vom scrie aici atrag totusi mii de fani. Am pus in lista noastra si evenimente generale, dar si cateva punctuale, de neratat in 2023.

  • Derby de Romania. Este meciul de fotbal dintre cele mai mari rivale, FCSB si Dinamo. Aceste derby-uri aduna zeci de mii de oameni pe stadion, iar fanii sunt unii fanatici, care produc niste coregrafii exceptionale. Pentru cine n-a fost vreodata la un FCSB - Dinamo si totusi iubeste fotbalul, noi recomandam sa mearga. Atmosfera de la acest meci este una senzationala.
  • Transylvania Open - este cel mai mare turneu de tenis din Romania. Se tine anual la Cluj, toamna, si este un turneu WTA 250. A fost desemnat cel mai bun turneu de tenis din categoria WTA 250. Mii de fani vin in arena pentru a-si sustine jucatoarele preferate. Iar turneul a adunat pana acum la start jucatoare de top, chiar foste castigatoare de Grand Slam.
  • UEFA U21 European Championship - in 2023, Romania este gazda campionatului european de tineret, unde cele mai bune echipe U21 ale Europei se vor bate pentru trofeu. Evenimentul are loc in perioada 21 iunie si 8 iulie. Romania nu este singura tara gazda a acestui eveniment, ci imparte organizarea meciurilor impreuna cu Georgia. In Romania se vor juca meciuri pe stadioanele Ghencea si Giulesti din Bucuresti, dar si la Cluj Napoca, pe Cluj Arena si stadionul Dr. Constantin Radulescu.
  • Campionatul Mondial de Polo U20 - pentru prima data, Romania este gazda in 2023 pentru mondialul de polo sub 20 de ani. Evenimentul va avea loc in Complexul Sportiv de Natatie din Otopeni, in perioada 10-17 iunie, iar peste 300 de sportivi din 20 de tari se vor bate pentru trofeu.
  • 2023 World eSports Championships - pentru a doua oara, Romania va gazdui Campionatul Mondial de eSports. De data aceasta, evenimentul se va tine la Iasi, in perioada 24 august - 4 septembrie. Este cel mai mare eveniment de eSports din lume, unde vor participa gameri din peste 130 de tari. Premiile totale puse la bataie sunt de jumatate de milion de euro.

Unde poti urmari evenimentele sportive din Romania

Din fericire, Romania este o tara unde ai nenumarate posibilitati de a urmari evenimentele sportive. Daca alegi sa o faci “pe viu”, adica sa asisti la vreun eveniment, sa mergi la stadion / arena, trebuie sa stii ca preturile nu sunt deloc piperate. Biletele pornesc si de la 10-20 de lei, in functie de eveniment, asa ca oricine isi permite sa asiste la un eveniment sportiv.

Daca nu doresti sa te deplasezi fizic pentru a urmari un anume eveniment sportiv, poti alege intotdeauna sa urmaresti transmisiunea TV. Tot ce ai nevoie este un abonament de cablu TV, care iti pune la dispozitie programele care transmit diferite evenimente sportive. In Romania nu trebuie sa platesti in plus pentru a urmari un anume meci sau competitie.

O alta modalitate de a urmari evenimente sportive este pe o platforma online, inclusiv la o casa de pariuri. Doua dintre cele mai mari case de pariuri din Romania ofera streaming live pentru evenimentele sportive. Si aici vorbim despre Superbet si Unibet. Sigur, iti trebuie un cont de jucator pentru a putea urmari streaming-ul live.

Am spus ca iti vom povesti si despre noua casa de pariuri 22bet. Inca nu ofera streaming live pentru evenimentele sportive, dar credem ca in curand va oferi si aceasta optiune. Este o casa de pariuri relativ noua, iar in Romania incepe sa castige tot mai mult teren. Este o casa de pariuri ce detine o licenta de functionare emisa de guvernul din Curacao. Fie ca alegi sa pariezi la 22bet live sau prematch, suntem sigur ca iti va placea. Citeste si cateva 22bet reviews, poate te convingi singur. De asemenea, ai la dispozitie si aplicatie 22bet mobile, pe care o poti descarca usor direct de pe platforma de pariuri.

Sporturi populare in Romania

De departe, cel mai popular sport din Romania este fotbalul. Este cel mai urmarit sport din tara, dar si sportul la care asista cei mai multi oameni. Fanii din toata tara merg mereu la meciuri pentru a-si sustine favoritii, indiferent ca vorbim despre FCSB, Dinamo, Rapid, CFR sau Farul Constanta.

Alte sporturi populare din Romania sunt handbalul, tenisul, baschetul sau rugby-ul. Si gimnastica sau atletismul se bucura de o mare popularitate in randul romanilor, mai ales in perioada in care se desfasoara evenimente majore, precum Jocurile Olimpice.

Concluzie

Desi Romania nu este cea mai dezvoltata tara atunci cand vorbim despre infrastructura pentru sport, putem spune ca romanii iubesc sportul. Nu neaparat sa il practice, ci mai mult sa il urmareasca. Fotbalul este de departe cel mai iubit sport din Romania. Aceasta tara a iesit de multe ori in fata prin performantele sportivilor de top, despre care ti-am povestit mai sus. Si chiar putem spune ca Romania este, in mare parte, cunoscuta in lume datorita acestor mari sportivi, care au jucat cu mandrie cu tricolorul pe piept.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea