Social

#eclipsa hibrida de soare # eclipsa totala #eclipsa de soare

Fenomen rar! Eclipsa hibrida de Soare. De unde poate fi vazuta

Maine, 20 aprilie, va avea loc un fenomen spectaculos. O eclipsa hibrida de soare. Fenomenul este unul extrem de rar.

 

O eclipsa hibrida inseamna ca se va transforma dintr-o eclipsa solara totala intr-o eclipsa anulara, respectiv intr-una inelara, in forma de inel, pe masura ce umbra Lunii se deplaseaza pe suprafata Pamantului, potrivit ziare.com.

Ultimul fenomen de acest gen a avut loc in 2013. Urmatoare eclipsa hibrida de soare va avea loc in 2031. Dupa aceea, oamenii vor mai putea vedea un astfel de fenomen peste 130 de ani, Mai exact in data de 23 martie 2164.

Eclipsa va putea fi observata din Pacificul de Sud, iar umbra Lunii va trece deasupra Australiei de Vest, Timorului de Est si Indoneziei. Fenomenul va putea fi vazut intre orele 04:36-09:59, ora Romaniei.

Desi eclipsa nu este vizibila din Europa, aceasta poate fi urmarita in direct pe mai multe canale, cum ar fi timeanddate si Gravity Discovery Centre&Observatory din Australia de Vest, scrie descopera.ro.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea