Social

# idei de retete la borcan #retete busuioc # idei de renovare bucatarie

Top 3 idei de retete la borcan

Stim cu totii ca orice gospodina are in camara ei o multime de conserve pentru sezonul rece si ca toamna este intotdeauna momentul ideal pentru a pregati borcane pline cu bunatati. Desigur, poti prepara conserve pentru camara indiferent de sezon, caci aceste delicii vor fi intotdeauna luate de pe raftul din camara atunci cand cei dragi au pofta de un preparat gustos, facut in casa.

Drept urmare, am dedicat articolul urmator retetelor la borcan si iti vom oferi cateva exemple de preparate pe care le poti depozita in camara si la care poti apela de fiecare data cand meniul de la masa o cere. De la zacusca si pana la muraturi, aceste retele la borcan sunt una mai gustoasa decat cealalta, asa ca te invitam sa le descoperi si tu in randurile urmatoare!

1. Reteta de zacusca de vinete la borcan

Vom da startul retetelor la borcan cu una dintre cele mai populare si mai apreciate conserve - zacusca de vinete. Daca doresti sa-ti iasa ca la carte este important sa folosesti pentru reteta vinete coapte, pentru o textura deosebita si un gust irezistibil. Iata cum poti prepara si tu zacusca de vinete la borcan!

Ingrediente

  • 3 kg de vinete bine coapte;
  • 2 kg de ardei capia sau ardei grasi;
  • 1,5 kg de ceapa;
  • 1,5 l de suc de rosii;
  • 500 ml de ulei;
  • 3-4 foi de dafin;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 lingurita de piper negru macinat.

Mod de preparare

Incepe prin a coace vinetele si ardeii, pana cand acestea se inmoaie, iar coaja se innegreste. Curata apoi vinetele de coaja si lasa-le sa se scurga bine de zeama, caci lichidul este amar. In cazul ardeilor, se indeparteaza cotoarele si semintele, insa se pastreaza zeama. Toaca apoi vinetele decojite cu un satar din lemn, pe un tocator din lemn, apoi toaca si ardeii copti. Pune intr-o cratita larga ceapa, uleiul si o lingurita de sare, apoi da tigaia pe foc. Gateste ceapa pana cand se inmoaie, apoi adauga vinetele si ardeii copti, amestecand bine.

Cand zacusca incepe sa fiarba, adauga sucul de rosii, foile de dafin si piperul, dupa care poti amesteca din nou. Lasa zacusca de vinete sa fiarba la foc mic timp de o ora sau pana cand uleiul iese la suprafata. Amesteca din cand in cand, avand grija ca zacusca sa nu se lipeasca. Lasa apoi zacusca sa se raceasca inainte de a o pune in borcane si nu uita sa scoti foile de dafin. Transfera zacusca in borcane si sterilizeaza-le, apoi acestea pot merge pe rafturile din camara. Reteta de zacusca de vinete o vei gasi in detaliu pe blogul Depozituldeambalaje.ro.

2. Reteta de castraveti murati in saramura la borcan

In topul retetelor la borcan se numara si muraturile, iar castravetii murati cu siguranta ocupa un loc important in preferintele romanilor in materie de muraturi. Iata cum ii prepari si tu!

Ingrediente

  • 2 kg de castraveti mici sau medii;
  • 1,5 litri de apa;
  • 30 g de sare grunjoasa;
  • 4-5 catei de usturoi decojiti si taiati pe jumatate;
  • 100 g de hrean taiat fasii;
  • 2-3 fire de cimbru uscat;
  • Foi de dafin;
  • Boabe de piper, boabe de mustar si seminte de marar.

Mod de preparare

Pentru inceput se vor spala bine castravetii in cateva ape si se vor lasa deoparte. Ulterior se pregateste saramura pentru castraveti. Pune intr-o oala apa si sarea grunjoasa. La fiecare litru de apa se adauga o lingura de sare. Amesteca putin si lasa apa sa dea in clocot. In acest timp poti pregati borcanele cu castraveti: pune pe fundul borcanelor foile de dafin, alaturi de jumatate din cantitatea de boabe de piper, boabe de mustar si seminte de marar, tije de hrean si cativa catei de usturoi. Aseaza apoi castravetii in borcane, iar pe masura ce le umpli poti adauga si cimbrul uscat.

Odata umplut, poti adauga si restul de tije de hrean, usturoi si mixul de condimente. Toarna apoi saramura pregatita la inceput, asezand borcanele pe o tava metalica, pentru a prelua socul termic. Inchide apoi ermetic capacele si sterilizeaza borcanele cu castraveti la bain marie. Nu-i asa ca-i simplu sa prepari castraveti murati la borcan?

3. Reteta de bulion la borcan pentru iarna

Ultima, dar nu cea din urma, reteta de bulion la borcan este una dintre cele mai populare, mai ales ca exista o multime de retete culinare care stau la baza bulionului de rosii. Iata cum prepari si tu bulion la borcan!

Ingrediente

  • 6 kg de rosii bine coapte;
  • Putin hrean;
  • 2 tije de frunze de telina;
  • 3 linguri rase de sare grunjoasa.

Mod de preparare

Spala bine rosiile, apoi taie-le pe sferturi si da-le prin masina de tocat, special echipata cu accesoriul pentru bulion. Pune sucul obtinut intr-o oala, la foc mediu spre iute, apoi adauga frunzele de telina, o bucata de hrean si sare. Amesteca in bulion o data la 15 minute si lasa-l sa fiarba pentru circa o ora. Lasa apoi bulionul sa se raceasca, apoi transfera-l in borcane, inchide borcanele ermetic cu capace si sterlizeaza borcanele cu bulion.

Este foarte simplu sa gatesti retete la borcan gustoase pentru iarna, mai ales daca ai la indemana legume proaspete, care sa ofere preparatelor arome excelente. Inspira-te si tu din aceste retete la borcan si surprinde-i pe cei dragi cu unul din aceste preparate!

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea