Social

# umflare baloane #baloane

6 reguli de umflare si folosire a baloanelor

Baloanele sunt esentiale pentru orice decor de petrecere, fie ca e vorba de o petrecere pentru copii, un chef pentru adulti, o petrecere de inaugurare sau de aniversare a unei firme. Baloanele contribuie la atmosfera si, daca stii sa le alegi, poti transmite diferite impresii: veselie, eleganta, creativitate, umor.

Baloanele nu se folosesc insa oricum. Chiar daca par obiecte simple, ele trebuie utilizate conform anumitor reguli. In caz contrar, se pot sparge, deteriora sau chiar deveni periculoase. De asemenea, utilizarea improprie le poate reduce rezistenta si, in cazul celor cu heliu, flotabilitatea. Afla din randurile care urmeaza care sunt cele mai importante 6 reguli de umflare si folosire a baloanelor.

1. Foloseste o pompa pentru umflare

Umflarea unui balon cu gura este usor de realizat, dar cand ai multe de umplut cu aer, nu te poti baza pe plamanii tai. In plus nu este igienic, iar latexul poate provoca alergie. Solicitarea plamanilor pentru umplerea unui numar mare de baloane poate deveni  periculoasa pentru acestia. O pompa de baloane cu dublu sens reprezinta solutia cea mai convenabila.

Si pentru baloanele cu heliu ai nevoie de o pompa, mai ales daca vrei sa aplici un gel pentru prelungirea duratei de utilizare. Acesta acopera porii din balon si intarzi scurgerea gazului. Alege o butelie cu heliu mare pentru 50 de baloane, ca sa poti umfla toate baloanele.

2. Umfla baloanele doar la 80% din capacitate

Cand umpli baloanele cu aer trebuie sa ai o idee despre capacitatea lor maxima. Fie ca le umfli cu gura sau cu pompa, nu depasi 80% din capacitate. Riscul de spargere creste direct proportional cu intinderea latexului. Pe masura ce acesta isi extinde suprafata, devine mai subtire.

3. Pastreaza baloanele in conditii optime

Baloanele sunt obiecte fragile si trebuie manevrate cu atentie. Tine-le departe de lucruri ascutite sau cu margini taioase si de surse de foc si de caldura (soba, flacara directa, bec, lumanare, calorifer, etc.). Caldura le poate dilata si sparge. De aceea, nu trebuie sa le tii nici in soare. Pe langa efectul caldurii, apare si pericolul razelor UV, care afecteaza rezistenta materialului.

Nici frigul nu este benefic baloanelor. Baloanele cu heliu, in special, reactioneaza puternic la temperaturile scazute. Heliul se condenseaza si balonul se inmoaie. Daca se revine la temperatura optima, balonul isi revine, insa procesul scade rezistenta materialului si grabeste pierderea de gaz.

Se recomanda, de asemenea, pastrarea baloanelor departe de ploaie, vant, ninsoare si alte fenomene meteo. Praful, substantele chimice acide sau de alt tip le pot afecta, de asemenea.

4. Manevreaza baloanele cu blandete

Indiferent daca sunt facute din latex sau folie, baloanele se deterioreaza in urma unor contacte agresive. Chiar daca latexul pare ca rezista foarte bine la presare, lovituri, strangere sau intindere, isi pierde repede calitatile si balonul se poate sparge sau desumfla. Transporta si manevreaza baloanele cu blandete, daca vrei sa reziste pe toata durata evenimentului.

5. Nu umple toate baloanele cu heliu

Inainte de a incerca sa umfli toate baloanele cu heliu, asigura-te ca acestea permit umflarea cu acest gaz. Baloanele mici din folie si minibaloanele din latex se umplu doar cu aer. Volumul mic de heliu care ar incapea in ele ar fi insuficient pentru a le face flotabile.

6. Tine baloanele departe de copii

Tentatia de a lovi sau presa baloanele este mare la copii, de aceea trebuie sa ii tii departe de ele. Astfel, le vei pastra in cea mai buna stare. Este important sa realizezi si ca baloanele nu sunt jucarii. Copiii se pot sufoca daca se joaca cu baloane desumflate sau sparte. Inhalarea intentionata a heliului din baloane poate cauza afectarea functiei respiratorii.

Baloanele contribuie la atmosfera oricarui eveniment festiv. Retine regulile de mai sus pentru a te bucura din plin de decorul petrecerii tale.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea