Social

Theodor Stolojan sta prost cu memoria?!

Marti, 18 martie 2008, Camera Deputatilor a respins un proiect de lege pentru rambursarea a 830.000 de dolari dintr-un credit acordat de SUA Guvernului Stolojan pentru cumpararea de bumbac fibra . Desi momentul a trecut practic neobservat in presa noastra, inamorata pana peste cap de personajul Theodor Stolojan, discutiile din Parlament ne lasa sa intelegem despre ce-i vorba.

In 1992, cand premier era Theodor Stolojan, desemnat de Ion Iliescu in efortul de a contracara dezastrul politic provocat de mineriada din septembrie 1991, SUA ne-au acordat un credit de 10 milioane de dolari pentru o perioada de 30 de ani vizand importul de bumbac fibra de peste ocean. Importul a fost realizat de cinci firme desemnate prin licitatie. Garantarea creditului a fost facuta de guvern.

Dupa ce-au luat bumbacul, firmele respective au spalat putina din spatiul afacerilor romanesti. In consecinta, statul roman trebuie acum sa ramburseze suma de 10 milioane de dolari.


Statul roman inseamna, cand vine vorba de dat bani, contribuabilul, cetateanul platitor de taxe si impozite . Iata-l, asadar, pe cetateanul roman de azi obligat sa scoata bani din buzunar pentru a plati o datorie pe care nu el a facut-o. Adversarii politici ai lui Theodor Stolojan au avut vorbe grele pentru fostul premier, azi ditamai liderul PD-L.

 

Continuarea in Jurnalul National

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea