Social

Cine vrea sa lupte cu NATO

Nici nu a inceput Summitul NATO, ca mai multi tineri anarhisti au luat calea Bucurestiului.

Sase cetateni germani - doua femei si patru barbati, cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani - membri ai unei organizatii anarhiste, au fost intorsi din drumul catre Bucuresti, de la Vama Calafat. In masini au fost descoperite sute de pliante pe care erau inscrise lozinci de genul „I want to fight NATO 2-4 april Bucharest“ (Vreau sa lupt impotriva NATO 2-4 aprilie Bucuresti) sau „Women’s international league for peace and freedom “ (Liga internationala a femeilor pentru pace si libertate). La acestea se adauga sute de insigne si CD-uri cu mesaje anti-NATO si antiglobalizare, precum si reviste cu continut similar.

Autoritatile romane au decis sa le interzica sa intre in Romania, dar patru dintre ei, consecventi, au mai incercat odata sa intre pe la Vama Giurgiu, fiind si de aceasta data trimisi inapoi, in Bulgaria.

Cuvantul anarhie provine din greaca si inseamna fara stapan . Anarhismul este o doctrina si miscare politica, care sustine distrugerea statului vazut ca principala sursa a asupririi si exploatarii oamenilor. Asadar, anarhismul distruge un edificiu pentru a crea un altul, ordinea statala este inlocuita cu ordinea nascuta din libertate.

 

Continuarea in Evenimentul Zilei

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea