Social

#teste saliva #raed arafat #scoli

Testele de saliva ar putea fi scoase din scoli? Ce spune Raed Arafat

Testele de saliva ar putea fi scoase din scoli, dupa ce multe dintre acestea au dat rezultate false. Autoritatile se gandesc sa introduca in schimb testele rapide cu prelevara din nas sau din gat, pe care parintii au refuzat insa sa le foloseasca.

 

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat luni ca ministerele Educatiei si Sanatatii urmeaza sa faca o analiza asupra impactului pe care l-a avut utilizarea testelor de saliva in scoli. In cazul in care se va ajunge la concluzia ca sunt „fara valoare adaugata”, este posibil sa se ajunga la oprirea acestora.

„La acest moment au fost distribuite cel putin pentru inca doua saptamani, o sa fie, probabil, analizat impactul lor, daca sunt de continuat sau nu, asta urmeaza sa se spuna, daca vom continua sau nu. Asta, normal, ca se discuta si cu Ministerul Educatiei si cu Ministerul Sanatatii si cu expertii in epidemiologie si se va decide. Daca au, intr-adevar, sa zicem, o valoare adaugata sau nu. Daca consideram ca sunt fara valoare adaugata, este posibil sa ajungem sa decidem sa le oprim, deci o sa vedem acest lucru. (...) Deci, urmeaza sa vedem care va fi decizia si cum va fi abordata situatia aceasta, mai ales de catre specialistii in domeniu, pe partea de epidemiologie”, a declarat Raed Arafat, luni, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea