Social

Tensiuni la Londra, in ultima vizita a lui George W. Bush

George W. Bush a avut parte, in ultima sa vizita ca lider al SUA in Marea Britanie, de proteste masive, dar si de tensiuni cu administratia britanica.

Presa britanica relata inca de acum doua zile ca premierul britanic se pregateste sa anunte un calendar al retragerii soldatilor britanici din Irak. Gordon Brown va tine intr-adevar un discurs in Parlament pe tema razboiului din Irak, dar nu va face nici un anunt despre retragere, a insistat serviciul de presa.

Dar acesta nu ar fi fost singurul motiv de disputa dintre administratia britanica si cea americana. George W. Bush a incercat sa minimalizeze importanta unei conferinte din Arabia Saudita pe tema preturilor la petrol – la care invitat de seama este Gordon Brown.

Printre britanicii de rand, liderul aflat la final de mandat este cu atat mai putin popular. Mii de protestatari impotriva politicii externe a presedintelui american s-au ciocnit violent cu politistii britanici. Manifestantii incercau sa intre in cladirea Parlamentului pentru a depune un protest oficial la adresa lui George W. Bush. Protestatarii au fost loviti cu bastoanele, iar 25 dintre ei au fost arestati.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea