Social

#temperaturi decembrie # temepraturi craciun #temperaturi de vara

Temperaturi de vara inainte de Craciun. Cel mai calduros an din istoria lumii

Ne aflam la mijlocul lunii decembrie si mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, insa in multe tari din Europa se inregistreaza temperaturi de vara.

In Spania, la Valencia, s-a inregistrat un nou recod de temperatura pentru aceasta luna – 27,3 grade Celsius, cu doua grade mai mult decat maxima precedenta, inregistrata in 2003. Si in Malaga au fost 28, grade, iar in regiunea Almeria s-au inregistrat aproape 30 de grade.

Fenomenul se resimte si in Franta unde, de asemenea, s-au inregistrat recorduri pentru aceasta perioada. La Cannes au fost aproape 24 de grade, iar la Nisa, 19.

Vreme calduroasa si in Romania

Daca la inceputul lunii parea ca iarna isi intra in drepturi, acum, vreme este deosebit de calda in toata tara. Temperaturile sunt mult mai ridicate decat normalul perioadei, iar acest lucru duce la topirea stratului de zapada de pe versanti.

Hotelierii sunt ingrijorati deoarece deschiderea sezonului de schi urmeaza sa fie amanat din cauza lipsei zapezii.

Florinela Georgescu, director in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, a explicat la Antena 3 CNN cum va fi vremea de Craciun si Revelion in Romania.

"In ansamblul perioadei care urmeaza pana la sfarsitul acestui an asteptam ca vremea sa aiba variatii de trei-patru zile, dar, per ansamblu, din punct de vedere termic, l-am putea situa peste normalul termic al lunii decembrie.

De cealalta parte, din punct de vedere al precipitatiilor, s-ar putea ca episodul cel mai important sa fie cel pe care il vom traversa pe parcursul noptii care urmeaza si maine.

O sa fac o mica paranteza aici si voi spune ca ne asteptam sa ploua, pe fondul incalzirii pe care o avem de astazi, pe partea de vest si de nord-vest a teritoriului. Va fi un cod galben in vigoare din aceasta noapte, de la ora 2:00, pana maine dimineata la ora 10:00. Ploaia aceasta va fi si in zona montana si va contribui la topirea rapida a stratului de zapada", a explicat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea