Social

#cod portocaliu de precipitatii #alerta de vreme rea #precipitatii

Alerta de vreme rea! Cod portocaliu de precipitatii! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari de vreme rea pentru Romania. Urmeaza precipitatii masive in mai multe zone ale tarii. Este cod galben si portocaliu de precipitatii care afecteaza aproape jumatate din tara.
 

COD GALBEN de ploi

In intervalul 13 decembrie, ora 10:00 – 14 decembrie, ora 12:00, este in vigoare o atentionare de tip cod galben de ploi moderate cantitativ ce afecteaza zone precum: Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei si zonele montane aferente.

„In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in zonele montane aferente, va ploua si se vor acumula cantitati de apa de 25...40 l/mp si izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zapada, iar la altitudini de peste 1500 m, in nordul Carpatilor Orientali, trecator vor fi precipitatii mixte.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de precipitatii

In intervalul 13 decembrie, ora 10:00 – 14 decembrie, ora 12:00, este in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de precipitatii care afecteaza Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali.

„In intervalul mentionat, in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, se vor acumula cantitati de precipitatii de 50...60 l/mp si izolat de peste 70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In Bucuresti, in intervalul 13 decembrie, ora 10:00 – 14 decembrie, ora 12:00, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel ca temperatura maxima va fi de 8...9 grade. Cerul va fi temporar noros si trecator vor fi posibile ploi slabe, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 1...3 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea