Social

# temperaturi de primavara #vremea #starea vremii #primavara

Temperaturi de primavara in urmatoarele doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit datelor, vremea se va incalzi usor in urmatorul interval, temperaturile ajungand la normalul perioadei. Iata, asadar, cum va fi vremea pe regiuni in perioada 14 – 27 martie.

BANAT

Vremea va continua sa se incalzeasca la inceputul intervalului de prognoza, astfel ca se va apropia de un regim caracteristic perioadei, cu medii ale maximelor de pana la 12 grade si ale minimelor de pana la 2 grade, insa apoi se va raci treptat, astfel ca temperaturile vor cobori spre valori diurne mediate regional de 6 grade si nocturne de -6 grade, caracterizand o vreme deosebit de rece. In a doua saptamana se estimeaza o revenire sub aspect termic, astfel ca media maximelor va atinge 14 grade, iar a minimelor 2 grade. Precipitatiile se vor semnala pe arii extinse in data de 16 martie, iar trecator si izolat pe aproape tot intervalul.

CRISANA

Regimul termic, desi cu usoare variatii, va avea tendinta de crestere la inceputul intervalului, astfel ca mediile maximelor vor fi intre 8 si 12 grade, iar ale minimelor intre -6 si 0 grade. Din 17 si pana in 19 martie se va raci treptat, cu valori termice diurne ce vor cobori in medie spre 6 grade si nocturne spre -6 grade, apoi vremea va intra intr un proces de incalzire, estimandu-se a se ajunge, mediat regional, la maxime de 14 grade si minime de 1 grad. In data de 16 martie se vor semnala precipitatii pe arii relativ extinse, iar dupa aceea probabilitatea de aparitie a acestora va fi mai ridicata doar spre finalul intervalului.

TRANSILVANIA

Procesul de incalzire va continua atat luni cat si marti, dar ulterior se va raci, conditii in care mediile maximelor vor cobori de la 9 grade in 15 martie pana spre 4 grade in 19 martie, iar ale minimelor de la -2 grade in 17 martie pana la -10 grade in 20 martie. A doua saptamana de prognoza va fi caracterizata de o vreme in incalzire treptata, iar pana la final valorile termice mediate regional vor ajunge la 10 grade ziua si -2 grade noaptea. Preciptatiile se vor semnala doar pe spatii mici si cu o probabilitate mai mare in 16 si 18 martie, precum si in intervalul 23 – 27 martie.

MARAMURES

In prima saptamana de prognoza regimul termic va avea variatii de la incalzire la racire, conditii in care mediile valorilor termice se vor situa la maxime intre 6 si 10 grade, iar la minime intre -6 si -2 grade. Urmatorul interval va fi caracterizat de o crestere treptata si continua a temperaturilor, astfel ca, maximele mediate regional, vor atinge 12 grade, iar minimele 0 grade. Precipitatiile vor fi pe arii restranse, slabe cantitativ, si se vor semnala cu probabilitate mai mare in 16 martie si din nou in intervalul 24 – 27 martie.

MOLDOVA

Valorile de temperatura se vor situa in mare parte in jurul mediilor multianuale in primele 3 zile ale intervalului, maximele mediate regional fiind intre 5 si 10 grade. In intervalul 17 – 19 martie, vremea se va raci, astfel media maximelor va cobori spre 3 grade, apoi valorile de temperatura vor creste treptat si vor ajunge sa se situeze din nou in jurul normelor. In prima saptamana, mediile minimelor se vor incadra intre -7 si -3 grade, apoi vor creste treptat spre 0 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in a doua saptamana.

DOBROGEA

In primele zile ale intervalului, valorile de temperatura se vor situa in jurul normelor, iar media maximelor va fi intre 4 si 8 grade, urmand ca intre 17 si 20 martie acestea sa scada si sa se situeze intre 1 si 3 grade. In a doua saptamana, temperaturile diurne vor creste treptat, astfel ca se vor inregistra pana la 9 grade, mediate regional, la finalul intervalului. In prima saptamana, temperaturile minime vor avea oscilatii, si astfel media va fi de la -5 pana la 0 grade. In a doua parte a perioadei prognozate, minimele vor creste treptat si se vor incadra, in medie, intre -2 si 2 grade Temporar se vor semnala precipitatii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in a doua saptamana.

MUNTENIA

In prima zi media maximelor va fi de 6 grade, apoi va creste spre 11 grade, astfel situandu-se in jurul normelor. Intervalul 17 – 20 martie va fi caracterizat de un proces de racire ce va determina maxime, mediate regional, de 5 grade. In a doua parte a intervalului, valorile de temperatura vor creste treptat si vor avea medii intre 6 si 12 grade. In prima saptamana, minimele vor avea variatii, cu valori mediate regional intre -5 si 0 grade, apoi se estimeaza cresterea acestora de la medii de -6 grade pe 19 martie pana la 0 grade in ultima zi a intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii slabe va fi mai ridicata pe 16 martie si temporar in a doua saptamana.

OLTENIA

In primele 3 zile ale intervalului, vremea va fi normala termic, astfel mediile temperaturilor maxime vor fi intre 7 si 11 grade, apoi se va inregistra un proces de racire pana in jurul datei de 19 martie cand media maximelor va fi de 4 grade. In a doua saptamana se va incalzi treptat si media temperaturilor maxime va ajunge pana la 12 grade la finalul acesteia. In intervalul 14 – 17 martie, media minimelor va creste de la -5 grade spre 1 grad, apoi va scadea spre -6 grade. In a doua saptamana evolutia mediei temperaturii minime va fi de crestere pana spre 0 grade. Probabilitatea mai mare de aparitie a precipitatiilor va fi pe 16 martie si din nou intre 23 si 27 martie .

LA MUNTE

Intervalul de prognoza va debuta cu o incalzire, insa va fi de scurta durata, pentru ca se va raci intre 16 si 19 martie. In aceste conditii, maximele vor avea medii de la 2 spre -6 grade, iar minimele de la -6 spre -12 grade, caracterizand o vreme geroasa, in special pe creste. Urmatoarea saptamana va fi dominata de o crestere treptata a temperaturilor, ce vor atinge spre final valori diurne, mediate regional, de 2 grade si nocturne de -6 grade. Temporar vor fi precipitatii, cu o probabilitate mai mare pe 16 martie si in ultimele zile ale intervalului de prognoza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea