Social

#tulpina dominanta #omicron #covid #octavian jurma

Avertismentul tras de Octavian Jurma: O noua versiune Omicron va fi dominanta in Romania

Octavian Jurma atrage atentia asupra faptului ca versiunea BA.2 a Omicron va fi dominanta in Romania incepand cu aceasta saptamana. Saptamana trecuta 40% din cazurile de Covid erau cauzate de varianta BA.2. Mai mult, specialistul atrafe atentia si asupra faptului ca varianta Delta este in revenire, cu o crestere de 1,34%, fata de 0,75%, cat inregistra cu o saptamana in urma.

 

“Versiunea BA.2 a ajuns la 40% pondere in Romania si va fi dominanata probabil saptamana viitoare. Delta este in revenire cu o crestere la 1.34% fata de 0.75% saptamana precedenta.

Desi in Romania sarbatorim ostentativ sfarsitul tiraniei mastii, pandemia nu a primit instintarea ca s-a terminat si nici ca ar trebui sa devina si mai blanda decat "mult mai blanda".

Pandemia ne multumeste in schimb ca am hotarat oficial nu doar sa o ignoram ci si sa o invitam eliminand orice piedica din calea sa.

Daca ne uitam un pic la ce se pregateste la orizont vedem ca Omicron produce in Asia un dezastru mult mai mare decat in oricare din valurile precedente. De asemenea Omicron livreaza mutatii mai repede decat oricare alta varianta de pana acum.

Familia Omicron se mareste astfel cu varianta BA.2.2, o versiune mai infectioasa si aparent mai periculoasa decat BA2, care este deja 100% dominata in Hong Kong si a ajuns si in UK.

Ce vedeti in imagine nu este curba infectarilor, este curba deceselor! Noroc ca pana ajunge la noi vom renunta probabil si la raportarea cazurilor de COVID-19 si vom putea da vina pe radiatiile de la Cernobil pentru mortii din valul 6.

BA2.2 pare sa fie prima versiune adaptata sa ocoleasca apararea indusa de vaccin, un motiv in plus sa adoptam strategia vaccinare-plus (vaccin+masca+ alte masuri) si sa nu abandonam masca si vaccinarea.

In perioada urmatoare trebuie sa ne concentram pe siguranta copiilor mai ales in scoli, unde valurile urmatoare vor lovi tot mai rau.

Nota:

Atat ca medic cat si ca pacient, inteleg nevoia oamenilor de a nega o realitate care nu le convine.

Daca insa nu poti intelege conceptul de variante virale mai bine sa te feresti de comentarii negationiste pe genul asta de postare si mergi cat mai repede sa iti faci boosterul.”, scrie Octavian Jurma pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea