Social

# final de saptamana # temperaturi caniculare # vremea in weekend

Temperaturi caniculare la final de saptamana. Maxime de pana la 37 de grade le umbra!

Weekendul vine cu temperaturi caniculare. Desi ne aflam aproape de finalul lunii septembrie, temperaturile sunt demne de luna iulie.

 

Un val de aer tropical care a cuprins mai multe regiuni ale Europei ajunge in Romania si aduce temperaturi deosebi de mari pentru aceasta perioada a anului.

Astfel, vom avea un weekend cu temperaturi deosebit de calduroase pentru aceasta perioada. Mercurul termometrelor va urca sambata, 23 septembrie, pana la 35-36 de grade Celsius in Oltenia si Muntenia, iar duminica, 24 septemnrie, pana la 34-35.

Izolat, temperaturile pot ajunge pana la 37 de grade Celsius.

”Avem un scurt episod cu temperaturi deosebit de ridicate pentru ultima decada a lunii septembrie. Maine, indeosebi in partea de sud a tarii, vom avea maxime intre 34 si 36 de grade, poate chiar izolat 37 de grade in sudul Munteniei.

In ciuda faptului ca dupa-amiezile zilelor de azi, maine si poimaine vor fi deosebit de calde, totusi durata acestor temperaturi ridicate este mult redusa fata de o luna de vara. Este un ”foarte cald”, insa de toamna. 

Chiar si asa, suntem cu maximele cu mai mult de 10 grade peste normalul perioadei. Destul de cald va fi si pe parcursul noptilor, urmand ca minimele, sa se incadreze, in general, intre 12 si 16...17 grade in sud, chiar 20 in zona litorala. 

Pentru acest weekend, timpul va fi foarte frumos si bun de mers la mare. Inclusiv apa marii are o temperatura placuta, in jurul la 22 de grade”, a explicat Florinela Georgescu, director in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, in exclusivitate la Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea