Social

#ascultare telefoane #marea britanie #tabloid

Telefoanele vedetelor sunt ascultate de tabloide in Marea Britanie

Doua tabloide britanice au ascultat ilegal telefoanele a mii de vedete si politicieni pentru a obtine stiri in exclusivitate. Publicatiile incriminate sunt controlate de mogul australian Rupert Murdoch.

"News of the Word" si "The Sun" sunt tabloidele incriminate de in scandalul ascultarii telefoanelor. Cotidianul britanic "The Guardian" a publicat un material in care arata ca Murdoch a platit aproape un milion de lire sterline pentru a ascunde dovezile.

31 de jurnalisti de la ambele publicatii au fost implicati in ascultarea ilegala a telefoanelor celebritatilor britanice. Gwyneth Paltrow , George Michael , manechinul Elle Macpherson si fostul vice-premier britanic John Prescott sunt numai cateva din victimele jurnalistilor.

Acesta este al doilea scandal de acest gen in care este implicat tabloidul "News of the World". In 2007, jurnalistul Clivew Goodman care lucra la publicatie a fost condamnat la patru luni de inchisoare pentru interceptarea ilegala a peste 600 de mesaje de pe telefoanele mobile ale anturajului familiei regale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea