Social

#italia #mailat #cazul mailat #ancheta #curte de apel #tribunal #giovanna reggiani

Mailat a fost condamnat la inchisoare pe viata

Nicolae euro . Singura cale de atac pe care o mai are la dispozitie romanul este recursul la Curtea de Casatie.

Astazi, Mailat a comparut in fata Curtii cu Juri italiene, care i-a judecat recursul fata de prima sentinta a Tribunalului din Roma care il condamna la 29 de ani de inchisoare. In urma audierilor si dezbaterilor, cei 12 membri ai Curtii au decis ca prima pedeapsa este prea mica, asa ca l-au condamnat la inchisoare pe viata si plata unor daune materiale de peste 500.000 de euro.

Juratii au ajuns la aceasta sentinta dupa ce i-au anulat toate circumstantele atenuante care i-au fost recunoscute in primul grad. In plus, judecatorul a considerat ca sunt necesare 6 luni de izolare pentru modul deosebit de grav in care a comis faptele, noteaza Adevarul. Avocatul lui Mailat a cerut insa absolvirea de acuzatii a romanului, pe motiv ca probele si declaratiile din acest caz sunt inca contradictorii si neconcludente. La finalul sedintei, acesta a spus ca va face recurs, impreuna cu clientul sau, la Curtea de Casatie, instanta suprema in Italia.

Audierea de astazi a fost una publica insa in sala de judecata a fost interzis accesul cu aparate de inregistrat sau de fotografiat. Acest lucru a fost decis dupa ce Procurorul General, Alberto Cozzella a subliniat ca sentinta precedenta a fost influentata de interesul mediatic pe care l-a starnit "cazul Mailat".

Nicolae Romulus Mailat, un tanar in varsta de 25 de ani, originar din Sibiu, este romanul care a devenit cunoscut in intreaga lume dupa ce a fost aretat in Italia. El este acuzat de uciderea, jefuirea si violarea Giovannei Reggiani, femeia de origine italiana care in urma incidentului care l-a avut drept presupus autor pe Mailat, si-a pierdut viata.

Despre acest incident s-a vorbit luni intregi, au existat dispute mai ales politice in Peninsula, politicienii italieni impartindu-se in doua tabere – cei care doresc sa elimine pericolul public reprezentat de imigrantii straini, mai ales cei romani, in acest sens fiind dat si un decret care prevedea expulzarea imigrantilor care au savarsit o infractiune pe teritoriul italian, si tabara moderata, care considera ca imigrantii sunt un “bun necesar” pentru Italia, care au dus la dezvoltarea tarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea