Social

#telefon mobil #smartphone # studiu telefoane

Telefoanele mobile ne fac mai nesuferiti. Iata de ce!

La 40 de ani de la aparitia primului telefon mobil, acest instrument a devenit practic un accesoriu nelipsit, in special in randul tinerilor. Insa evolutia tehnologiei are si partea ei proasta. Studiile arata ca folosirea telefonului mobil ne creste stima de sine si ne face mai nesuferiti.

Potrivit unor cercetari recente, suntem o generatie de dependenti de tehnologie. 74% dintre tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani sunt obsedati de telefonul mobil, scrie dailymail.co.uk. Psihologii au stabilit ca, de cand mobilele si-au facut loc in viata lor, tinerii nu se mai comporta la fel cum o faceau cei de aceeasi varsta cu ei in urma cu doar un deceniu. Ei nu folosesc doar telefoanele doar pentru a-si apela prietenii, ci se bazeaza pe ele obsesiv, dand dovada de o acuta stare de anxietate atunci cand sunt departe de ele.

Trei sferturi dintre cei care obisnuiesc sa foloseasca telefonul mobil ca pe un instrument de conectare la viata sociala virtuala sustin ca acesta este un instrument care distruge relatiile socio-umane.

Studiul mai arata faptul ca social media incurajeaza narcisismul, jumatate dintre cei chestionati admitand faptul ca posteaza anumite lucruri cu intentia de a obtine o reactie din parte prietenilor.

Foto: dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea