Social

#adrian nastase # adrian nastase eliberat # adrian nastase in inchisoare

Adrian Nastase, eliberat!

Adrian Nastase va fi eliberat in aceasta seara, au hotarat magistratii de la Tribunalul Ilfov, decizia fiind definitiva. Fiii fostului premier PSD ar fi deja in drum spre penitenciarul unde se afla inca incarcerat Nastase. 

Fostul premier este eliberat conditionat deoarece si-a ispasit o treime din pedeapsa. Judecatorii au respins contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a fostului premier. 

Adrian Nastase a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare. Joi, la tribunal, fostul premier a venit imbracat cu un costum si, dupa ce a fost coborat din duba, a zambit, s-a oprit pentru cateva secunde in fata jurnalistilor si le-a spus: "Sper sa putem vorbi diseara".

Pe 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind ulterior eliberat conditionat.

Judecatoria Sectorului 4 a decis, in 23 iulie, ca Adrian Nastase, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare, dupa contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii", poate fi eliberat conditionat, in urma executarii unei treimi din pedeapsa. Procurorii DNA au contestat, insa, decizia. 

Cei doi fii ai lui Adrian Nastase il vor prelua pe acesta de la penitenciar, insa nu se stie daca acesta va decide sa-si petreaca prima noapte de libnertate in Bucuresti sau la resedinta de la munte. In orice caz, eliberarea lui Nastase este aprobata in conditii stricte, abaterea de la acestea insemnand reluarea pedepsei dupa gratii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea