Social

Teatrul A din Polonia in spectacol la Bucuresti

Institutul Polonez va invita la un interesant spectacol de strada, sustinut sambata, 31 mai, la ora 21.00, in Parcul Herastrau din Bucuresti, de trupa Teatrului "A" din Gliwice, Polonia. Participarea publicului este libera.

Teatrul „A” din Gliwice este un teatru profesionist de factura neconventionala. Activand din 1996, are in repertoriu 16 piese, intre care musical-uri si spectacole de strada. In ultimii ani, acestea au fost invitate la festivaluri in Olanda, Suedia, Germania, Cehia, Bulgaria, Romania, Ungaria, Slovacia, Lituania, Ucraina si Belarus, precum si la numeroase festivaluri poloneze.

Teatrul “A” incearca sa combine limbajul popular al teatrului muzical cu experienta avangardei teatrale europene, preia elemente din cultura traditionala poloneza, combina textele de autor cu texte biblice sau vechi slave, se inspira din creatia literara a altor culturi, din muzica si coreografia dansurilor populare. Cauta permanent noi forme de expresie, in dorinta de a comunica cu publicul intr-un limbaj cat mai universal.

Trupa Teatrului “A” va prezenta la Bucuresti spectacolul „Exultet” – creatie inspirata din asa numitele „rituri de trecere” – ceremonii de initiere , moarte si renastere, de schimbare a statutului social si religios al individului, prezente in culturile diferitelor popoare. O raportare la experientele primare ale omului, o calatorie intr-o lume demult uitata, la granita dintre teatru si ritual .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea