Social

Furtuni si vijelii dupa prima zi de canicula din acest an

Prima zi caniculara din acest an s-a incheiat cu furtuni si vijelii. In Capitala, mai multi copaci au fost doborati de vant in aceasta noapte. Si asta dupa ce, aseara, vremea s-a schimbat brusc, inclusiv in Capitala, unde a plouat torential , iar in cateva cartiere a fost chiar grindina .

Mai rau a fost la Moreni , in judetul Dambovita, unde 150 de masini au fost avariate de bucatile mari de gheata care au cazut aproape un sfert de ora.

Vantul puternic de noaptea trecuta a pus la pamant un nuc batran din curtea unei case din Capitala. In cadere, nucul a distrus gardul locuintei si a rupt cablurile, lasand mai multe case de pe strada Natatiei fara curent electric.   

"Am auzit o bufnitura tare si apoi am vazut nucul rupt", a declarata proprietara Rodica Barva.

Femeia spune ca intentiona sa taie nucul de multa vreme, insa nu a primit aprobarea autoritatilor, care i-au permis doar toaletarea acestuia.

"Tot timpul am sunat la IDB, nu mai stiam unde sa dam telefoane. Cand era vantul asa puternic, ne era frica odata se rupe si Doamne fereste prinde pe cineva il omoara (...) Gardul, televizorul l-a ars, frigiderul", a mai precizat proprietara.

Vantul puternic de azi-noapte a rupt si mai multe crengi ale unui copac din apropierea Manastirii Casin din Bucuresti. Crengile s-au imprastiat pe linia de tramvai, dar, din fericire, nu au ranit pe nimeni si nu au provocat pagube materiale .

La Moreni, in judetul Dambovita, 150 de masini au fost avariate miercuri de grindina. Stratul de gheata a depasit in unele zone cinci centimetri.

Soferii au mers la sediul politiei pentru evaluarea pagubelor provocate de grindina. "Avem 70-80 de masini avariate , cu plafon, portiere..in urma grindinei cazute la Moreni", a declarat viorel Polexe, sef Politia Moreni.

Tot la Moreni, grindina a mai afectat serele de flori ale Primariei si o parte din acoperisul Statiei de Pompieri. 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea