Social

#varianta #suspendare #taxa auto

Taxa auto suspendata, variante noi de taxare

Ministrul Mediului propune trei formule de taxare in schimbul taxei suspendate: vechea taxa auto din iulie, o taxa in functie de cat polueaza masina sau doua taxe , una de inmatriculare si una anuala, de poluare .

Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, a anuntat ca va propune suspendarea Ordonantei 218 (care a triplat taxa de inmatriculare) pana la gasirea unei alte solutii. Timp de o luna-doua, masinile vor putea fi inmatriculate conform vechiului sistem de taxare. In acest timp, executivul va analiza mai multe optiuni privind taxa auto.

Taxa de inmatriculare ar putea fi eliminata de tot, daca in locul ei se va introduce o taxa de poluare anuala. A doua varianta ar fi doua taxe: una de inmatriculare si una de poluare, anuala. Nemirschi a declarat ca va propune suspendarea Ordonantei 218 in sedinta de guvern de astazi, ultima varianta fiind reintoarcerea la taxa adoptata in luna iulie.

In prezent, Comisia Europeana lucreaza la o directiva care prevede aplicarea unei taxe de poluare uniforme in toata Uniunea Europeana, informeaza Cotidianul. La aprobarea acesteia, si Romania va trebui sa aplice nivelurile de taxare din aceasta directiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea