Social

Sute de oameni se imbulzesc la sectiile de votare din Stefanesti

Atmosfera tensionata la Stefanesti. Alegatorii stau in numar mare la coada si fac presiuni pentru a intra in sectiile de votare . Oamenii afirma ca unii localnici ar fi primit in jur de 300 de euro pentru a vota. O femeie a lesinat, iar Jandarmeria a adus intariri pentru a tine sub control situatia.

In aceasta dimineata, sustinatorii PSD si cei ai PNG-CD s-au luat la cearta in interiorul sectiei de votare nr. 2 din localitatea Stefanesti, judetul Ilfov. Reprezentantii celor doua partide au intrat in sectie pentru a vota, iar motivul discordiei a fost sustinerea candidatilor. Cele doua grupuri si-au adus injurii si lucrurile au degenerat. Sustinatorii celor doua partide au spart cateva geamuri ale sectiei din Stefanesti.

In urma incidentului, sectia de votare a fost inchisa si Jandarmeria a intervenit pentru a calma spiritele. Votul a fost reluat dupa mai mult de jumatate de ora. In fata sectiei de votare au venit mai multi sustinatori ai celor doua partide, aproximativ 200 de oameni . Ambele tabere au scandat numele partidului pe care il sustin si numele candidatului.

Incidente au avut loc si in alte localitati din tara. In patru localitati din Valcea au fost descoperite baruri la mai putin de 50 de metri de sectiile de votare, iar in Stoienesti un barbat a plecat acasa cu stampila de vot. Incindete au fost si in Dambovita. O sectie de votare a fost inchisa din cauza numarului mare de alegatori care s-au prezentat la vot. A fost nevoie de interventia chiar jandarmilor pentru a face ordine.

Intr-o sectie de votare din Slatina, judetul Suceava, mai multe persoane au fost surprinse in timp ce intrau in acelasi timp in cabina de vot.

Votul a fost suspendat intr-o sectie din Bucuresti, dupa aparitia unor probleme cu reprezentantul PD-L. Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Municipal, presedintele sectiei de votare nr.795, din sectorul 5 al Capitalei, tinea buletinele stampilate sub scaun si le distribuia favoritilor, pentru a le introduce in urne."S-au sesizat reprezentantii celorlalte partide din acea sectie.

A fost suspendat procesul de votare. A venit politia si a constatat, urmeaza sa vedem acum cand se va relua votul. La BEC nu a venit pana acum nici o sesizare pe acest lucru. Potrivit celor de acolo, buletinele erau stampilate in dreptul candidatilor PD-L", a declarat Nicolae Vasilescu, reprezentantul PSD in Biroul Electoral Central.

Candidatul PNG pentru Primaria Lipova a fost acuzat ca duce romii la vot cu masini cu numere false. Reprezentantii PD-L au anuntat ca vor sesiza Biroul Electoral Judetean (BEJ) Arad cu privire la faptul ca Ioan Micle, candidatul PNG pentru functia de primar al orasului Lipova duce alegatorii de etnie roma de acasa la cabinele de vot, cu masini transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit reprezentantilor PD-L Arad, pentru a se asigura ca votul ii este favorabil, Ioan Micle, la iesirea de la urne, le ofera romilor pachete, care se presupune ca sunt cu alimente si bauturi alcoolice. Loctiitorul presedintelui BEJ Arad, Szep Otto Sandor, a declarat ca va cere presedintelui circumscriptiei electorale Lipova sa sesizeze Politia pentru a demara cercetarile in acest caz.

Procesul de votare in localitatea ilfoveana Ghermanesti a fost suspendat, pentru ca una dintre stampile a disparut dupa nici doua ore de la deschiderea urnelor, au declarat pentru NewsIn surse din cadrul Politiei. Potrivit surselor, disparitia stampilei a fost sesizata la ora 8,45, iar la 9,10 presedintele sectiei de votare a dispus suspendarea procesului de votare. In momentul de fata, politistii verifica persoanele care au votat pana la ora disparitiei stampilei, intrucat este posibil ca una dintre ele sa o fi luat din greseala.

Reprezentantii PD-L au anuntat ca vor sesiza Biroul Electoral Judetean Arad ca la o sectie de votare din localitatea Zarand urnele au fost amplasate in dreptul geamului, astfel ca electorii sa poata arata celor de afara pe cine au votat, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit celor de la PD-L, cei care au votat le arata celor de afara cu cine au votat, asteptand de la candidati recompense. Presedintele sectiei de votare de la sectia din Zarand, in care au fost sesizate aceste incidente, a decis acoperirea geamurilor cu material textil, pentru a impiedica votantii sa-si mai arate celor de afara buletinul de vot.

Mai multe sectii de votare din judetul Alba, din zona Blaj, nu aveau energie electrica in aceasta dimineata, din cauza unei furtuni. Furtuna de sambata noaptea a lasat fara energie electrica 11 sectii de votare. Presedintele BEJ Alba, Daniela Gaspar, a declarat pentru NewsIn ca problemele au fost remediate partial de echipele Electrica, astfel ca, duminica, la ora 9.30, doar trei sectii de votare erau in continuare fara energie electrica. Gaspar a precizat ca procesul de votare nu este afectat.

Tot in judetul Alba, un autovehicul care transporta buletine de vot de la Biroul Electoral de Circumscriptie Alba catre Sectia de Votare nr. 3 Costesti a fost implicat, sambata seara, intr-un accident de circulatie soldat cu moartea unei persoane.

In masina se aflau presedinta sectiei de votare, Campean Elena Gabriela, politistul care asigura paza buletinelor de vot si conducatorul autoturismului, Mates David. Buletinele de vot au fost predate, iar presedinta sectiei de votare implicata in accident si-a inceput activitatea, astfel incat procesul electoral sa nu fie afectat.

Presedintele sectiei de votare din Telesti, judetul Gorj, a anuntat politia, sambata noaptea, ca a pierdut stampila de control intr-un spatiu comercial , transmite corespondentul NewsIn. Cristian Bulmoaga, a declarat ca a facut cateva cumparaturi, sambata seara si ca, probabil, a uitat in centrul comercial sacosa in care avea stampila de control. Cu stampila de control nu se poate vota, ea fiind intrebuintata de presedintele comisiei pentru stampilarea cartilor de identitate.

Tot in judetul Gorj a mai fost semnalat un incident. Presedinta Organizatiei de femei a PD-L Gorj, Maricica Mota, fost secretar de stat in ministerul Muncii, a fost amedata dupa ce a fost surprinsa de politistii din Musetesti impartind ziare anti-PSD si anti-PNL. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Gorj, Ionut Daniel Tica, Maricica Mota a fost amendata cu 1.400 de lei, la sesizarea reprezentantilor PSD Musetesti, care au reclamat incidentul la politie.

In doua comune din judetul Bistrita-Nasaud au ajuns cu cate o suta de buletine de vot mai putin, situatia fiind consemnata in procese verbale de presedintii birourilor electorale de circumscriptie Feldru si Cainau Mic, transmite corespondentul NewsIn.

In comuna Feldru, presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie, Viorel Zagrean, a declarat ca lipsa celor o suta de buletine de vot pentru alegerea primarului a fost constatata la sectia de votare nr. 5 din satul Nepos. "Am anuntat BEJ (Biroul Electoral Judetean - n.r.), apoi am consemnat in procesul verbal. Nu cred ca vor fi probleme fiindca avem destule buletine. S-au tiparit cu 10% mai multe decat era nevoie", a declarat sursa citata.

BEJ Arad a fost sesizat ca telefoane ale unor presedinti de sectii sunt folosite in scop electoral. "Am fost sesizati de STS ca prin telefoanele mobile de la unele sectii de votare din judet sunt transmise prin SMS mesaje cu caracter electoral.

Am cerut o verificare a telefoanelor, iar, in cazul in care se confirma trimiterea mesajelor, vom lua masuri de sanctionare a celor care se fac vinovati de acest fapt", a declarat Otto Sandor Szep, loctiitorul presedintelui BEJ Arad, citat de corespondentul NewsIn. Acesta a spus ca telefoanele primite la sectiile de votare sunt folosite doar in cazuri exceptionale, precum raportarea prezentei la vot sau incidente in timpul scrutinului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea