Social

#parcul national vacaresti #competitie Sun Challenge 2022 #sun challenge 2022 #participanti

Sun Challenge 2022: 350 de participanti si aproximativ 8.000 euro donati pentru Parcul Natural Vacaresti

Pe 2 octombrie a avut loc cea de-a patra editie Sun Challenge Vacaresti, eveniment de alergare prin Parcul Natural Vacaresti, organizat de Sun Plaza. La competitie au participat 350 de alergatori si s-au strans aproape 6.000 euro din contributiile de participare. La suma aceasta, CBRE - compania ce administreaza Sun Plaza - adauga inca 2.000 euro.

 

Suma stransa va fi folosita la realizarea unui traseu de alergare permanent de 10 km in Parcul Natural Vacaresti si la construirea la nivelul solului a unui foisor de observare a faunei. Traseul va avea marcaje pentru numarul de kilometri si directiile de alergare, unde alergatorii se vor putea bucura si de un punct de observare indeaproape a ecosistemului parcului. Va fi construit din materiale sustenabile, care nu dauneaza mediului si prietenoase cu animalele care traiesc in parc: vidre, testoase de apa si aproximativ 170 de specii de pasari. Traseul va fi permanent si disponibil pentru toti bucurestenii pasionati de miscare in aer liber.

3 curse de alergare

Participantii la Sun Challenge au ales una dintre cele trei distante de alergare: 5 km, 10 km si 20 de km,  curse care s-au desfasurat atat prin interiorul Parcului Natural Vacaresti, pe poteci de trail, cat si pe digul parcului.

Au fost premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de varsta, precum si locurile 1, 2 si 3 General Open, masculin si feminin. Valoarea totala a premiilor acordate in cadrul competitiei s-a ridicat la aproape 57.000 RON. De asemenea, participantii s-au putut inscrie la o tombola cu peste 40 de premii in valoare de aproape  12.000 RON.

Constantin Popovici, ambasador Sun Challenge

Unul dintre ambasadorii cursei a fost sportivul Constantin Popovici, campion european si medaliat cu aur si bronz la Cupele Mondiale la proba de sarituri in apa de la mare inaltime. La finalul cursei, mesajul lui Constantin a fost unul de incurajare la miscare: „Eu fac sport de mic, este un stil de viata pentru mine de cand ma stiu. La 5 ani mergeam cu tata pe stadion sa alergam. Chiar daca acum imi focusez energia pe sportul pe care il practic, alerg cate 5 km, poate si mai putin. Pentru ca nu conteaza cat alergi, cat conteaza sa faci miscare si va incurajez pe toti sa o faceti.”

Alaturi de Constantin Popovici, a fost ambasador si Lucian Mindruta, jurnalist, om de televiziune si influencer, care desi nu a putut alerga, a venit la eveniment si a facut poze alergatorilor. La cursa de anul acesta i-am avut alaturi din nou si pe Radu Restivan de la 321sport.ro si pe Razvan Popescu de la Radio ZU.

„Bucurestenii alearga probabil cel mai putin dintre toti locuitorii capitalelor europene, dar ne dorim sa schimbam impreuna asta prin evenimente care invita la sport, ideea de comunitate si grija fata de natura, asa cum este Sun Challenge. La cursa au venit multi alergatori pentru a patra oara, dar si multi pentru prima data, i-am vazut entuziasmati si speram sa-i revedem an de an.

Speram ca traseul de 10 km care se va construi in Parcul Vacaresti,  sa ajute la formarea unei comunitati de alergatori iubitori ai acestui parc, care sa se bucure de natura si de un stil de viata activ”, spune Irina Studineanu, Deputy Center Manager Sun Plaza.

Parcul Natural Vacaresti este prima arie protejata urbana a tarii si cel mai mare spatiu verde al capitalei. Aici au fost identificate deja peste 170 de specii de pasari, multe dintre ele fiind specii protejate. La ultima editie Sun Challenge s-a alergat pentru  crearea  programelor de conservare a vidrelor din parc.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea