Social

#conflict crimeea #atac rusia # conflict rusia crimeea # reactie washington

SUA ataca Rusia. Iata ce decizie a luat Barack Obama

Decizia de a plasa nave in peninsula Crimeea i-a adus Rusiei critici aspre din partea administratiei de la Casa Alba. In acest sens, Barak Obama sustine ca demersul a incalcat reglementarile internationale si a suspendat relatiile militare cu Moscova. 

Putin le cere militarilor mobilizati in exercitii in vestul Rusiei sa se intoarca in unitati. Seful de stat rus a dat acest ordin in urma unui raport al Ministerului Apararii care afirma ca exercitiile s-au desfasurat cu succes. Exercitiile militare surpriza din centrul si vestul Rusiei au fost lansate miercuri. Acestea au implicat 150.000 de millitari, 90 de avioane, 880 de blindate, 80 de nave de razboi si alte echipamente grele. Putin, care a vizitat luni baza militari Kirillovsk din regiunea Leningrad, in nord-vestul Rusiei, a asistat la ultima faza a exercitiilor.

Manevrele, decise pe fondul crizei politice din Ucraina, au fost considerate drept un semn al unei posibile incursiuni militare masive de căre unii observatori din Occident. Reactia Washingtonului nu a intarziat. Presedintele Barack Obama a suspendat toate legaturile militare dintre cele doua state si avertizase ca intentioneaza sa mearga chiar mai departe si sa ia masuri diplomatice si economice care vor avea ca efect izolarea Rusiei. 

Desi ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat ca statul pe care il reprezinta nu a actionat in mod agresiv, Uniunea Europeana nu ii impartaseste punctul de vedere. Astfel, pe langa Obama, omologii europeni au condamnat actiunea Rusiei si o considera drept o "violare clara a suveranitatii Ucrainei".

Foto: boston.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea