Social

#sanatate #inima sanatoasa # speranta de viata romani # membrana cord

O inima sanatoasa pana la adanci batraneti? Expertii au descoperit secretul!

Inima umana ar putea functiona la infinit. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Universitatea Illinois si Universitatea Washington din SUA dupa ce au creat o membrana externa pentru cord ce monitorizeaza functia cardiaca.

Membrana, obtinuta gratie unei imprimante 3D, este subtire, elastica si sa muleaza perfect pe inima. In plus, este prevazuta cu electrozi de mici dimensiuni al caror scop este acela de a monitoriza activitatea cardiaca, dar si de a regla bataile inimii, informeaza Romania TV.



Multumita acestor proprietati, membrana pentru inima, deocamdata testata doar pe iepuri, are capacitatea de a opri aritmiile si de a preveni chiar si un atac de cord.

Expertii americani, care si-au publicat recent descoperirile in revista de specialitate Nature, sunt optimisti si sustin ca membrana cardiaca ar putea fi disponibila pentru oameni in urmatorii 10-15 ani.

Foto: udoktora.net

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea