Social

#cazan tuica #tuica #guvern #amenzi #stat

Amenzi de pana la 10.000 de lei pentru romanii care fac tuica fara sa o declare

Toamna este momentul in care multi romani, care stau la curte, obisnuiesc sa prepare tuica din fructe (fie din prune, din caise sau din boasca).

 

Statul nu este insa de acord cu aceasta practica, iar cei care sunt prinsi ca fac tuica in propria gospodarie risca amenzi de pana la 10.000 de lei daca nu declara asta inainte.

Astfel, romanii care au cazan de tuica acasa, si urmeaza sa il foloseasca, trebuie sa anunte mai intai statul ca urmeaza sa prepare acasa, propria tuica, inainte de a incepe acest procedeu. In caz contrar risca sa primeasca amenzi colosale.

Potrivit legii, orice gospodarie care detine un cazan de facut tuica trebuie sa-l inregistreze la o autoritate vamala. In plus, acestia trebuie sa declare in scis intentia de a face tuica la autoritatea vamala, dar si cantitatea pe care urmeaza sa o faca si ce materie prima folosesc.

Apoi, dupa prepararea tuicii, romanii trebuie sa declare cantitatea de tuica rezultata la final, iar autoritatile vor calcula valoarea accizelor pe care producatorul bauturii trebuie sa le plateasca.

Cei care nu respecta aceste lucruri si sunt prinsi ca au facut tuica acasa, fara sa o declare, vor primi amenzi cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei. Amenzile vor urca, in curand, pana la 10.000 de lei, deoarece Guvernul doreste dublarea acestora.

FOTO: smartreview.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea