Social

#imunitate caini #bacterii caini #caini probiotice #animale de companie

Studiu inedit: pupatul cainelui in bot ar putea fi sanatate curata!

Animalele de companie sunt recunoscute pentru beneficiile lor terapeutice, insa se pare ca lucrurile bune nu se termina aici: traiul alaturi de caini si contactul cu saliva acestora ti-ar putea intari sistemul imunitar!

Oamenii de stiinta cred ca exista o legatura intre bacteriile din intestinele patrupezilor, ajunse ulterior in saliva acestora, si sistemul imunitar puternic al stapanilor lor. Efectele probiotice vor fi verificate in cadrul unui studiu pentru care deja se recruteaza voluntari, prin intermediul Societatii Umane din Sudul Arizonei.

Cercetatorii de la Universitatea din San Diego, in frunte cu medicul Charles Raison, vor sa examineze daca bacteriile din saliva cainilor sunt benefice pentru oameni si daca stimuleaza crearea de noi microorganisme pozitive in intestinele umane.

"Sistemul digestiv al oamenilor gazduieste peste 500 de tipuri diferite de bacterii, dintre care unele sunt benefice. Acestea se numesc probiotice si au rolul de a mentine intestinele sanatoase si de a stimula sistemul imunitar. Iaurtul si suplimentele alimentare actioneaza in acest sens, insa vrem sa vedem daca traiul alaturi de animale de companie are efecte similare", a declarat Charles.

Studiul va face cercetarile pe un esantion compus din persoane de peste 50 de ani, sanatoase, care nu s-au tratat cu antibiotice in ultimele 6 luni. Acestia vor fi evaluati din punct de vedere imunitar si al microflorei intestinale inaintea si pe parcursul convietuirii cu patrupezi.

Sursa foto: hdwallpaperscenter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea