Social

#spitale fara autorizatie de incendiu #spitale fara autorizatie de functionare #autorizatie incendiu #spitale romania #spitale

SOCANT! Peste 300 de spitale din Romania nu au autorizatii de incediu! Nereguli grave la sectiile ATI

Peste 300 de spitale din Romania functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu. In Romania functioneaza peste 600 de spitale private si de stat, in 1.392 de cladiri. Desi ne aflam in secolul 21, peste jumatate dintre acestea functioneaza fara autorizatie de incendiu, fiind un real pericol pentru pacienti, dar si pentru personalul medical.

 

 Dupa incendiul izbucnit la sectia ATI a Spitalului Judetean Neamt, inspectoratele pentru situatii de urgenta judetene si Bucuresti-Ilfov, DSP-urile si inspectorii ISCIR au controlat toate cele 1.392 de cladiri de spital si au descoperit ca doar 310 detin autorizatia de securitate la incendiu. Alte 52 sunt autorizate partiale, iar 728 dintre cladirile unitatilor sanitare nu necesita obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu.

Prin urmare, raman 302 de spitale care functioneaza fara autorizatie de incendiu, fiind un real pericol pentru pacienti. O tragedie precum cea din Spitalul Judetean Neamt se poate repeta oricand.

Potrivit informatiilor aflate de europafm.ro, principalele probleme descoperite in sectiile ATI din Romania sunt:

  • nefunctionarea sau inexistenta mentenantei instalatiilor de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor ori neasigurarea echiparii constructiilor cu astfel de sisteme de protectie la incendiu;
  • functionarea fara detinerea autorizatiei de securitate la incendiu;
  • lipsa hidrantilor sau nefunctionarea lor dar si lipsa stingatoarelor de incendiu;
  • neverificarea instalatiilor electrice cu personal atestat/autorizat, utilizarea instalalatiilor electrice cu defectiuni sau improvizatii ori suprasolicitarea acestora;
  • marcarea necorespunzatoare a cailor de evacuare sau lipsa instalatiilor de iluminat corespunzatoare, precum si neasigurarea conditiilor de evacuare in cazul producerii situatiilor de urgenta.

In Bucuresti si in judetul Ilfov, controalele sunt in curs.

In raportul IGSU ce va fi inaintat premierului interimar Nicolae Ciuca, se arata ca "principala problema a fondului construit existent este generata de exploatarea, chiar zeci de ani pentru unele categorii de constructii, fara interventii de reabilitare a instalatiilor utilitare existente sau lucrari de modificare care sa vizeze imbunatatirea tuturor cerintelor de calitate fata de momentul edificarii lor", potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea