Social

#privare de libertate #sclavi #copii #droguri

SOCANT! Copii tinuti in sclavie, fortati sa munceasca si drogati, in Hunedoara

 

Un caz socant a iesit la iveala. Doi copii au fost tinuti in sclavie, drogati si fortati sa munceasca in Hunedoara.

Cei doi copii au fost tinuti in sclavie de un barbat din Hunedoara si erau pusi la munca, apoi li se oferea droguri si alcool. Cei doi copii ar fi fost recrutati, potrivit anchetei, intre anii 202 si 2021 si au fost dusi intr-o zona rurala din judetul Hunedoara, unde barbatul in cauza detine mai multe proprietati.

Cei doi copii au fost obligati sa lucreze la constructia, amenajarea si renovarea unor imobile de barbatul care i-a privat de libertate. In schimb, copiii exploatati primeau sume mici de bani, alcool, mancare si canabis.

Barbatul este cercetat pentru trafic de minori, trafic de droguri si detinere de stupefiante. Daca va fi gasit vinovat, risca ani grei de inchisoare.

“La data de 13.03.2024, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus retinerea unui inculpat, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de minori,  trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, fara drept,  pentru consum propriu.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca, in perioada 2020-2021, acesta a recrutat, transportat si adapostit in doua locatii detinute in zona rurala a judetului Hunedoara, doua persoane vatamate minore, in scopul exploatarii acestora prin munca la proprietatile imobiliare detinute.  Astfel  victimele au fost determinate sa presteze activitati grele la  constructia, amenajarea si renovarea unor imobile, primind in schimb sume modice de bani,  mancare, bauturi alcoolice si diferite cantitati de canabis (drog de risc) pentru consum.

De asemenea, in sarcina inculpatului s-a retinut ca a detinut  fara drept, pentru consum propriu,  cantitatea de peste 40 grame de fragmente vegetale de canabis.

In cursul acestei zile, a fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Hunedoara cu propunerea de arestare preventiva a inculpatului, pentru o perioada de 30 de zile.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Hunedoara.

Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean „Decebal” Hunedoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.

Precizam faptul ca, pe parcursul intregului proces penal, persoanele cercetate  beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale, prevazute de Codul de Procedura Penala precum si de prezumtia de nevinovatie.”, se arata in comunicatul transmis de DIICOT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea