Social

# eliminare vouchere vacanta #vouchere vacanta #bugetari #rusia

Soc pentru bugetari. Raman fara vouchere de vacanta din 2024!

Ministerul de Finante a anuntat taieri drastice pentru sectorul bugetar. Astfel, peste un milion de bugetari ar putea ramane de anul viitor fara vouchere de vacanta.

 

Momentan insa Guvernul trebuie sa decida daca aceste vouchere vor fi taiate complet sau vor fi acordate doar unei anumite categorii de persoane.

Astfel, voucherele de vacanta au intrat in planul pentru masurile de austeriatete ale guvernantilor, pentru reducerea cheltuielilor la buget. O varianta ar fi ca aceste vouchere sa se acorde doar persoanelor care au salarii mai mici de 8.000 de lei.

"Sa se suspende aplicarea si acordarea de vouchere de vacanta pentru anul viitor si 2025. Inca nu s-a luat o decizie finala. (...)

Varianta care s-a discutat in coalitia de guvernare a fost ca acest plafon de 8.000 lei net sa fie cel de la care incolo nu se mai primesc aceste vouchere de vacanta. Era caraghios ca cineva care incasa 20.000 lei net sa primeasca si vouchere de vacanta. Era nedrept. Si pentru ca sa nu scada valoarea nominala a voucherului de vacanta si cei cu venituri mici sa aiba de suferit, cei cu sub 8.000 lei net, atunci, hotararea aceasta a fost luata astfel incat sa avem o reducere de cheltuiala, dar cel cu venituri mici sa nu aiba de suferit", a anuntat ministrul Finantelor, Marcel Bolos, citat de realitatea.net.

Prin eliminarea tichetelor de vacanta, Guvernul spera sa economiseasca 2 miliarde de lei.

Operatorii de turism din Romania nu vad insa, cu ochi buni, eliminarea voucherelor de vacanta. Aestia sustin ca ar fi o lovitura crunta pentru turismul romanesc, precizand ca vor avea scaderi cu 35-50% ale incasarilor din turismul intern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea