Social

# aviz epidemiologic # incepere an scolar #elevi

Cine sunt copiii care au nevoie de avize epidemiologice la inceputul anului scolar

Luni, 11 septembrie, incepe noul an scolar. Pentru parinti si copii pregatirile sunt in toi. Insa, pe langa rechizite si imbracaminte, multi parinti isi fac griji cu privire la avizul epidemiologic pe care trebuie sa-l prezinte la inceputul anului scolar.

 

Ministerul Sanatatii a venit insa cu precizari, sustinand ca nu toti elevii au nevoie de aviz epidemiologic la inceputul anului scolar. Cei cre trebuie sa prezinte avizul sunt cei care merg pentru prima oara la cresa, gradinita, cei care intra in clasa 0, clasa a V-a si clasa a IX-a. Restul elevilor nu au nevoie de acest aviz.

“Medicul de familie elibereaza documente medicale, respectiv adeverinta medicala de inscriere in colectivitate, aviz epidemiologic si fisa de vaccinari, NUMAI LA INSCRIEREA INTR-UN NOU CICLU DE INVATAMANT, adica pentru cresa, gradinita, clasa pregatitoare, clasa a V-a si clasa a IX-a.

Toti ceilalti copii NU TREBUIE sa prezinte adeverinte medicale sau avize epidemiologice!

Lista documentelor medicale necesare inscrierii/transferului in unitatile de invatamant se regaseste in Metodologia privind asigurarea asistentei medicale a anteprescolarilor, prescolarilor, elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar si studentilor din institutiile de invatamant superior pentru mentinerea starii de sanatate a colectivitatilor si pentru promovarea unui stil de viata sanatos, din 27 iulie 2023, aprobata prin Ordinul comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei nr. 2508/4493 din 2023.”, anunta Ministerul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea