Social

#calatorii ieftine #sfaturi

Sfaturi pentru a calatori ieftin

Unul dintre cele mai importante lucruri este sa optezi pentru un ghid de calatorie, acesta iti va face vacanta mult mai usoara, si iti voi explica mai jos care sunt motivele.

In ultimii ani numarul pasionatilor de calatorit a crescut enorm, iar social media a contribuit foarte mult la acest fenomen, in mediul online fiind afisate cele mai frumoase destinatii de vacante, peisaje unice si locuri superbe, toate acestea crescand apetitul celor care isi doresc o vacanta. Cu siguranta mare parte din cei care isi doresc sa calatoreasca nu reusesc intotdeauna sa faca acest lucru datorita costurilor pe care le implica o calatorie. 

Ceea ce se omite des, este faptul ca o poza dintr-o destinatie de vis nu inseamna mereu costuri mari, deoarece exista posibilitatea sa vizitezi atat de multe locuri noi cu un buget redus. 

Unul dintre cele mai importante lucruri este sa optezi pentru un ghid de calatorie, acesta iti va face vacanta mult mai usoara, si iti voi explica mai jos care sunt motivele.

Uite cateva sfaturi pentru a calatorii ieftin in cele mai frumoase locuri. 

  • Cauta din timp bilete si oferite la biletele de avion in diferite locatii. Fii flexibil si alege destinatia si perioada calatoriei in functie de acestea. Urmareste ofertele diferitor companii de zboruri in acelasi timp si cu siguranta vei gasi ce iti doresti. De asemenea, cu o simpla cautare pe google a zborurilor de pe aeroportul dorit, fara a nota locatia si perioada, vei gasi cele mai ieftine zboruri in diferite destinatii.
  • Calatoreste in extra-sezon. Daca doresti sa calatoresti ieftin incearca pe cat posibil sa nu calatoresti in lunile iulie si august deoarece preturile biletelor de avion si a cazarilor explodeaza atunci. In functie de clima destinatiei dorite alege sa calatoresti in celalalte luni ale anului. Vei salva o multime de bani, iar destinatia este aceeasi. 
  • Inainte de plecare, citeste totul despre destinatia respectiva: tips&tricks, obiective turistice, preturi, transport, etc. Exista multe orase si destiinatii de vacanta care ofera tururi gratuite pentru turisti, carduri de vizitare cu reducere, etc. Toate acestea trebuie sa fie incluse in ghidul tau de calatorie pentru a avea o imagine de ansamblu si organizare ascupra activitatilor pe care le vei face. 
  • Inainte de a alege cazarea, iti recoamdam sa cauti pe mai multe site-uri deoarece exista posibilitatea ca preturile sa difere iar tu vrei sa ai cea mai buna oferta. 
  • Alege o unitate de cazare cu bucatarie. Aceasta te va salva. Vei economisi bani daca faci cumparaturi de la magazin si gatesti la locatie. Si cu o masa pe zi gatita vei reusi sa pastrezi bani. 
  • Alege sa folosesti mijloacele de transport in comun pe cat de mult posibil. Indiferent de destinatia aleasa, alege mereu sa te deplasezi intr-un mijloc de transport public. Exista abonamente pentru mai multe zile la preturi avantajoase si mult mai ieftine. 
  • Incearca cat de mult poti sa iei la pas orasul sau locatia pe care o vizitezi. Pe langa faptul ca este sanatos, reusesti sa vizualizezi tot ce e frumos, peisaje, cladiri, si de asemenea, economisesti si bani. 
  • Atuni cand este posibil, cumpara bilete online pentru obiectivele turistice si diferite activitati. Vei salva timp si bani.
  • Incearca o vacanta all inclusive. In timpul anului exista o multime de oferte exceptionale pentru pachetele de tip all inclusive. Acestea te pot ajuta sa economisesti banii pentru mancare si alte facilitati. 
  • Evita restaurantele cu renume din zonele principale si incearca mancarea locala. Alege sa incerci si bucatele locale, sau cauta restaurantele si terasele care nu sunt in zonele centrale. De obicei mancarea este la fel de buna insa pretul este diferit. 
  • Daca pornesti intr-o drumetie alege sa iti pregatesti tu mancarea si ceva de baut pentru restul zilei. Vei economisi mai multi bani daca le pregatesti tu decat sa fii nevoit sa le cumperi din locuri mult mai scumpe. 
  • Fii flexibil. Uneori planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ. Nu te incapatana sa vezi un obiectiv turistic daca acest lucru inseamna sa consumi mai mult timp, energie si bani decat merita.

Iar acum cu siguranta poti sa incepi sa iti planifici vacanta cu un buget redus daca tii cont de toate sfaturile mai sus mentionate. Bucura-te, traieste si experimenteaza. 

FOTO: ghidultauonline.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea