Social

#prognoza meteo #vremea #starea vremii #precipitatii

Vremea in urmatoarele doua saptamani! Precipitatii la inceput de primavara

Administratia Nationala a Meteorologiei (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit prognozei primavara vine cu precipitatii si temperaturi normale pentru aceasta perioada. Iata cum va fi vremea pana pe 12 martie.

BANAT

Ultimele doua zile ale lunii februarie vor fi caracterizate de o vreme rece, cu temperaturi maxime in medie cuprinse intre 3 si 5 grade. Ulterior, in restul intervalului desi vor mai fi oscilatii ale temperaturilor diurne, valorile termice se vor situa in jurul celor normale, medii intre 6 si 10 grade, cu o posibila incalzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori, in marea lor majoritate in jurul pragului de inghet, astfel media minimelor se va situa intre -2 si 2 grade. In data de 27 februarie vor fi precipitatii posibil moderate cantitativ, dar local si temporar acestea pot aparea in mare parte si din restul intervalului de referinta.

CRISANA

Vremea va fi rece in ultimele doua zile ale lunii februarie, cand se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse in medie intre 2 si 4 grade. Ulterior, in restul intervalului, desi vor mai fi oscilatii ale temperaturilor diurne, valorile se vor situa in jurul celor normale, medii intre 6 si 9 grade, cu o posibila incalzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori sub pragul de inghet, astfel media minimelor se va situa in general intre -3 si 0 grade. Vor fi precipitatii, local moderate cantitativ in data de 27 februarie, dar cu caracter temporar si pe parcursul celei de-a doua saptamani (5-12 martie).

TRANSILVANIA

In cea mai mare parte a intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila intre 4 si 8 grade, cu o posibila incalzire spre finalul perioadei, iar minimele se vor situa in medie intre -5 si 0 grade, local mai coborate in anumite nopti. Vor fi precipitatii, moderate cantitativ in data de 27 februarie, dar cu caracter temporar si pe parcursul celei de-a doua saptamani (5-12 martie).

MARAMURES

Regimul termic va fi caracterizat in cea mai mare parte a intervalului de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila intre 4 si 7 grade, exceptand ziua de 27 februarie cand va fi rece, o medie in jurul a 2 grade, iar minimele se vor situa in medie intre -5 si 0 grade, local mai coborate in noptile din perioada 1-3 martie. Vor fi precipitatii, insemnate cantitativ in data de 27 februarie, dar cu caracter temporar si dupa data de 4 martie pana la finalul intervalului de referinta.

MOLDOVA

Pana in jurul datei de 2 martie vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 2...4 grade. Ulterior, valorile termice diurne vor mai creste si vor fi apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va fi cuprinsa intre 5 si 9 grade. Temperaturile minime in marea lor majoritate vor fi sub pragul de inghet si se vor situa in medie intre -4 si 0 grade, local mai coborate in anumite nopti. Vor fi precipitatii, local moderate cantitativ in data de 27 februarie, dar cu caracter temporar si pe parcursul celei de-a doua saptamani (5-12 martie).

DOBROGEA

In data de 27 februarie, vremea va fi calda cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 14 grade, apoi pana spre 3 martie regimul termic diurn va fi in scadere si va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5...7 grade. In cea de-a doua saptamana media maximelor va mai creste si va oscila in general intre 8 si 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi in general pozitive, cu medii ale minimelor de 1 si 4 grade, posibil mai scazute in noptile din perioada 2-4 martie. Local si temporar vor fi precipitatii slabe, mai ales in intervalele 27 februarie - 2 martie si intre 6 si 12 martie.

MUNTENIA

Vremea va fi calda in data de 27 februarie, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 12 grade, apoi pana spre 3 martie regimul termic diurn va fi in scadere si va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5...6 grade. In cea de-a doua saptamana media maximelor va mai creste si va oscila in general intre 8 si 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi in cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de inghet, o medie ale minimelor de -1...1 grad, exceptand primele nopti cand vor fi pozitive, in jurul a 2 grade. Local si temporar vor fi precipitatii slabe in cea mai mare parte a intervalului de referinta.

OLTENIA

Pana in jurul datei de 3 martie regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, cu maxime medii intre 4 si 7 grade, apoi vremea se va mai incalzi, astfel ca media temperaturilor diurne se va situa in general intre 8 si 10 grade. Valorile nocturne vor fi in cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de inghet, o medie a minimelor de -1...1 grad, exceptand primele nopti cand vor fi pozitive, in jurul a 2...3 grade. Local si temporar vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ in cea mai mare parte a intervalului de referinta.

LA MUNTE

Vremea va fi rece pe tot parcursul perioadei, astfel media temperaturilor maxime va oscila intre -4 si 2 grade, iar minimele vor fi negative, in medie intre -8 si -4 grade, posibil mai scazute in unele noptii si sub -10 grade. Vor fi precipitatii, local moderate cantitativ in data de 27 februarie, dar cu caracter temporar si pe parcursul celei de-a doua saptamani (5-12 martie). In restul intervalului precipitatiile vor fi slabe si izolate.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea