Social

#bucuresti #trafic #sens unic

Sensuri unice si zone pietonale in centrul Bucurestiului incepand cu anul viitor

Primaria Capitalei va reorganizarea circulatia in centrul orasului, incepand cu anul viitor. Arterele principale ar putea avea sens unic.

Edilii lucreaza la un studiu pentru modificarea substantiala a circulatiei in centrul Bucurestiului .

Directorul Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei, Ioan Dedu, a explicat ca studiul va fi finalizat in 2011, dar implementarea lui completa ar putea dura pana la 3 ani.

Noua schema de trafic a Capitalei vizeaza strazile principale, care vor avea , pentru mijloacele de transport in comun pe care vor circula si taximetrele, masinile pompierilor sau ale salvarii, piste pentru biciclisti si zone pietonale. 

" Sensuri unice se vor introduce cel mai probabil la sfarsitul anului sau la inceputul celui viitor, pe strazile Alexandru Ioan Cuza , Mantopol, Banu Manta, Petru Rares, Comana, dar si pe cele aflate in spatele Primariei sectorului 1, apoi vom inainta catre zona centrala. Reorganizarea sensurilor de circulatie va afecta inelul central cu unele extensii. Inelul central este format din bulevardele Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Titulescu, Calea Vacaresti, strada Progresului si Pasajul Basarab .

Este posibil sa introducem sensuri unice si pe Dorobanti, Barbu Vacarescu sau Floreasca", a declarat Ioan Dedu pentru Gandul.

Prin introducerea sensului unic, se va incerca evitarea virajelor la stanga, pentru fluidizarea traficului.

Proiectul include si o zona de strazi pietonale, care vor face legatura intra Piata Romana si Casa Poporului . Traseul va incepe la ASE si va ajunge in Piata Revolutiei prin Calea Victoriei, apoi va continua prin Centrul Istoric catre Calea Mosilor, Sfanta Vineri si va ajunge la Parlament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea