Social

#fmi #cota unica #salariul minim

FMI nu vrea taxe mai mici. Cota unica ramane 16% in 2011

Fondul Monetar International (FMI) se opune cresterii salariului minim pe economie cu mai mult de 50 de lei, dar si scaderii taxelor in 2011.

Reprezentantii fondului nu sustin cresterea salariului minim peste suma de 650. Propunerile Guvernului pentru scaderea contributiilor sociale de la 44% la 41% si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12% nu au nici ele acceptate de reprezentantii FMI.

Potrivit declaratiilor ministrului de Finante, Gheorghe Ialomitianu , cota unica de impozitare nu va scadea sub valoarea de 16% in 2011.

"Noi mergem pentru 2011 cu cota de 16%, asa avem intocmita strategia fiscal-bugetara. Inclusiv bugetul pe 2011 se bazeaza pe cota unica de 16% si TVA 24%", a precizat Ialomitianu, citat de Jurnalul.ro.

Ministrul Mediului , Laszlo Borbely , a explicat ca, in urma negocierilor, reprezentantii FMI spun ca aceste masuri pot fi luate abia anul viitor, astfel incat sa intre in vigoare in 2012.

Pentru a lua o decizie asupra impactului OUG 50, , Fondul a trimis bancilor comerciale un formular tip in care le cere sa calculeze pierderile potentiale calculate in cazul in care ar aplica strict prevederile OUG 50/2010 privind creditele populatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea