Social

Sediu PSD in biblioteca pentru copii

La sfarsit de mandat , edilii Barladului au facut o tranzactie extrem de profitabila: si-au tras sediu de partid acolo unde functionase Sectia pentru copii a bibliotecii din Barlad .

Primarului Barladului, pesedistul Constantin Constantinescu, a vandut, la un pret derizoriu, un spatiu unde inainte a functionat ani de-a randul sectia pentru copii a Bibliotecii "Stroe Belloescu", pentru sediul de partid.Aceasta sectie a bibliotecii a fost mutata, cu cinci luni inainte, intr-un alt imobil insalubru si darapanat al fostei Scoli nr. 2.

Ro­cada a fost aprobata in ultima sedinta a Consiliului Municipiului Barlad, unde sunt majoritari consi­lierii PSD. Adrian Solomon, presedintele PSD Barlad si totodata viceprimarul Barladului, a precizat ca atat mutarea sectiei pentru copii, cat si cumpararea sediului au fost facute in spiritul legii.

Pretul tranzactiei a fost cu mult sub pretul pietei. Practic, primaria a vandut un spatiu de peste 150 de metri cu 1,2 miliarde de lei vechi.

„Conform legii partidelor, sediile pot fi cumparate de catre organizatiile de partid, daca inaintea acestui moment exista un contract de inchiriere, ceea ce in cazul nostru exista, conform unei hotarari a CLM Barlad inca din august 2007.

Tot legea partidelor spune ca modalitatea de achizitie este prin incredintare directa, la pretul de inventar , valoarea fiind reactualizata conform inflatiei. La imobilul pe care l-am achizitionat, valoarea a fost reactualizata in decembrie 2007, fiind in jur de 1,2 miliarde de lei", a declarat Solomon.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea