Social

#covid # masca protectie #romania #gripa #spitale

Se reintroduce obligativitatea purtarii mastii in Romania. Spitalele, obligate sa reia procedura din cauza numarului mare de pacienti cu gripa si COVID-19

 

Din cauza numarului mare de cazuri de pacienti cu gripa si COVID-19, se reia obligativitatea purtarii mastilor chirurgicale de protectie in unitatile sanitare din Romania. Spitalul Judetean din Satu Mare si Spitalul Judetean din Bistrita-Nasaud sunt primele care au reintrodus aceasta obligativitate.

Toti vizitatorii pacientilor trebuie sa poarte masca de protectie. In plus s-a redus timpul penrtu vizite, iar fiecare pacient va putea avea doar un singur vizitator, in toate unitatile medicale din Satu Mare. De asemenea, conducerea Spitalului Judetean Satu Mare a anuntat ca se impun urmatoarele reguli:

  • purtarea mastii de protectie de catre intreg personalul medico-sanitar si de catre apartinatori, in momentul intrarii in toate locatiile SJUSM, inclusiv in Ambulatoriul de specialitate;
  • pacientii si apartinatorii care se prezinta la consultatie sau internare vor purta masca;
  • vizitele apartinatorilor la bolnavi in SJUSM se vor rezuma la o singura persoana pentru fiecare pacient;
  • timpul de vizitare se reduce pe durata a 10 minute pentru fiecare vizitator in intervarul de o ora intre 16:00-17:00 zilnic; Cu exceptia :
  • A.T.I. zilnic in interval orar 11:00-12:00;
  • Sectia Neonatologie Compartimentul Terapie Intensiva Neonatal si Prematuri zilnic in intervalul orar 11:00-12:00.

Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud a luat, de asemenea, masuri pentru a preveni extinderea cazurilor de infectii respiratorii. Aici, incepand de joi, 11 ianuarie,  au fost sistate vizitele pentru pacientii de la Boli infectioase, pneumologie si pediatrie. De asemenea, masca chirurgicala a redevenit obligatorie.

"Unitatea medicala precizeaza ca este obligatorie purtarea mastii de protectie faciala pe tot parcursul vizitei in spital. Suplimentar, in functie de patologia pacientului vizitat, la indrumarea personalului medical, echipamentul de protectie poate fi mai mult decat masca faciala. De asemenea, potrivit prevederilor legale, este interzisa vizitarea pacientilor de catre apartinatorii care prezinta semne clinice de infectii acute, motiv pentru care acestia sunt rugati sa evite vizitele la patul bolnavului, pentru a preveni transmiterea infectiilor", au transmis reprezentanii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Bistrita, potrivit presei.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea