Social

# criza de medicamente # gripe #viroze #farmacii #medicamente

Criza de medicamente in farmacii, in plin sezon de gripa si viroze

Cazurile de gripa si viroze sunt in continua crestere iar spitalele au devenit neincapatoare. Potrivit statsticilor furnizate de INSP, in ultima saptamana au fost confirmate 72.734 de cazuri de infectii respiratorii (viroze, gripe si Covid-19).

In acest context, din farmaciile din intreaga tara lipsesc tratamentele specifice acestor infectii. Medicii si farmacistii vorbesc deja despre o noua criza, avand in vedere ca tratamentele uzuale pentru infectiile respiratorii lipsesc atat din farmaciile din Bucuresti cat si din cele din tara. 

Din majoritatea farmaciilor din tara lipsesc tratamente precum fiolele de Algocalmin, Vitamina B1, Furosemid, Metoclopramid sau Adrenalina.

Medicii sustin ca lipseste chiar si serul fiziologic.

In plus, farmacistii se plang de faptul ca raman fara medicamente din cauza adaosului fix, impus de Ministerul Sanatatii. Astfel, pentru medicamentele care costa 300 de lei, adaosul este de 35 de lei.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea