Social

# teste vaccin #vaccin Sanofi #Sanofi # vaccin coronavirus

Se fac teste avansate pentru un nou vaccin impotriva coronavirusului. Cine il produce si cand va aparea pe piata

Lupta cu pandemia este departe de a se fi terminat. Tocmai de accea companii farmaceutice din intreaga lume lucreaza la crearea de noi vaccinuri, dar si la modificarea actualelor vaccinuri astfel incat sa faca fata noilor tulpini.

Francezii de la Sanofi si britanicii de la GlaxoSmithKline au lansat joi testele de faza avansata pentru vaccinul lor recombinant contra Covid-19 cu speranta ca acesta va fi aprobat pana la sfarsitul anului.

Cele doua companii au anuntat ca incep studiul de faza a treia, care va include si un grup placebo. Acesta se va desfasura pe un esantion de peste  35.000 de adulti din Statele Unite, America Latina, Asia si Africa.

“Prin folosirea unei abordari in doua etape, studiul va investiga mai intai eficacitatea formulei de vaccin contra virusului original, iar in etapa a doua va evalua o alta formula contra (tulpinii) de virus B.1.351”, a transmis Sanofi, potrivit realitatea.net.  

Mai mult, Sanofi a spus ca, in urmatorul interval vor demara studii clinice care sa evalueze eficacitatea vaccinului ca a treia doza, indiferent de tipul de vaccin administrat anterior. 

“Rezultatele interimare ale Fazei a II-a au aratat o seroconversie (aparitia de anticorpi n. red.) de 95%-100% dupa a doua doza in toate grupele de varsta (18-95 de ani), la toate dozele, cu o toleranta acceptabila si fara probleme de siguranta”, a transmis Sanofi.

Vaccinul franco-britanic foloseste aceeasi tehnologie ca cea a vaccinului Sanofi contra gripei sezoniere, combinata cu folosirea unui adjuvant ce mareste eficacitatea vaccinului, fabricat de GSK.

Desi Sanofi a inceput testele pentru vaccin in urma cu mult timp, lansarea vaccinului a fost amanata, deoarece serul a generat un raspun imun scazut in cazul varstnicilor, din cauza unei ormule antigenice slabe. Ulterior Sanofi a lucrat la imbunatatirea vaccinului.  

Pana acum, Sanofi a incheiat acorduri de achizitie cu SUA, UE, Canada si Marea Britanie, dar si cu programul COVAX al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea