Social

#dan barna #varsta pensionare #romani #legea pensiilor #pensii

Anunt important pentru toti romanii! Dan Barna: "Vom avea o noua lege a pensiilor"

Vicepremierul Dan Barna a declarat ca in Romania va exista o noua lege a pensiilor. Aceasta se afla deja in lucru la Ministerul Muncii. Potrivit oficialului, actualul sistem de pensionare nu este sustenabil si necesita modificari.

 

„Este un angajament ferm al actualei coalitii. Vom avea o noua lege a pensiilor care va pastra greutatea sistemului de pensii in constructia bugetara”, a afirmat Barna, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Creste varsta de pensionare? Dar cotizatiile la stat?

Intrebat de jurnalisti daca va creste varsta de pensionare si, respectiv, nicelul de cotizare, Dan Barna a dat un raspuns negativ.

„Nu se regasesc aceste aspecte definite in ceea ce avem in programul de guvernare si ceea ce se regaseste in PNRR. Vom avea o noua lege a pensiilor”.

Vicepremierul a explicat ca „speranta de viata a crescut peste tot”. „De fapt, este o politica la nivel european, cel putin se regaseste in toate statele, dar nu este un angajament pe aceasta componenta in momentul de fata, angajamentul tine doar de o noua lege a pensiilor”, a mai spus Dan Barna.

„In Romania, este nevoie de o noua lege a pensiilor tocmai pentru ca si aici s-au schimbat elementele demografice care erau valabile acum 10 sau 15 ani. (...) Nici eu nu am spus asa ceva (ca s-ar modifica varsta de pensionare - n.r.). Am spus ca, in momentul de fata, vorbim de o noua lege a pensiilor si ca acest element, care trebuie cumva calibrat cu speranta de viata, este o realitate la care ne uitam. (...)

Este o tema importanta. Sunt convins ca fiecare roman intelege. Din moment ce astazi, suntem in situatia sa tot reglam pensiile din urma, (...) sa recalculam punctul de pensie si avem acest mecanism care creeaza dezechilibre, este nevoie de o noua abordare a intregului sistem.

Uitandu-ne si pe ceea ce se intampla cu acele generatii numite ‘decretei’, care se indreapta spre varsta de pensionare, sistemul nu poate sa ramana sustenabil daca nu facem aceste modificari”, a adaugat vicepremierul, citat de digi24.ro.

Sursa foto: lumeapolitica.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea