Producatorii anunta scumpiri deoarece materia prima a devenit mai scumpa, iar facturile pentru combustibili si electricitate au crescut foarte mult in ultima perioada.
Se observa deja preturi in crestere pentru carnea de vita, pui si curcan, iar clasicul parizer sau iubitii crenvursti pot deveni alimente de lux.
Valoarea tipurilor de carnuri amintite a crescut cu pana la 6 euro pe kilogram, valoarea produsului final, de exemplu rulada de vita, a crescut deja cu pana la 92%.
"Romania importa foarte multe materii prime, foarte multe componente in toate procesele de productie si nu doar mezeluri. Si cu siguranta aceasta scumpire a transportului masiva se rasfrange si in partea de post a produsului.
Vorbim despre transport pe toate caile, si naval, si terestru. Scumpirile sunt cu 2 cifre", a spus Radu Timis Jr, directorul unei companii de mezeluri, potrivit antena3.ro.
Astfel, in perioada urmatoare putem gasi, la raft, produse mai scumpe. In uneel cazuri preturile se pot dubla.