Social

# schimbari soferi #schimbari majore #asigurari auto #soferi

Schimbari majore pentru soferi. Ce se intampla cu asigurarile

 

Schimbari majore in regulile pentru soferi: numarul conducatorilor obligati sa incheie polite RCA ar putea creste, iar valabilitatea acestora s-ar putea schimba. Ministerul Finantelor si Autoritatea de Supraveghere Financiara au pregatit un proiect care aduce modificari asigurarii obligatorii de raspundere auto pentru prejudicii aduse tertilor prin accidente de vehicule.

Aceasta propunere, care urmeaza sa ajunga in scurt timp pe masa Guvernului Ciolacu, a starnit deja controverse, deoarece contine prevederi ce ar putea amplifica haosul din piata asigurarilor. Una dintre cele mai radicale schimbari vizeaza relatia intre asiguratori, persoanele prejudiciate si service-urile auto, ceea ce ar putea pune soferii intr-o pozitie lipsita de aparare.

Pe de alta parte, propunerea prevede o majorare semnificativa a bazei de platitori de RCA prin includerea tuturor vehiculelor autopropulsate care se deplaseaza cu o viteza maxima mai mare de 25 km/h. Printre vehiculele vizate se afla trotinetele si bicicletele electrice, avand in vedere cresterea semnificativa a numarului de accidente in care acestea sunt implicate in ultima perioada.

O alta schimbare semnificativa este legata de valabilitatea politelor de asigurare. In prezent, soferii pot incheia polite cu o valabilitate de 1 - 12 luni, cu multiplu de o luna. Insa, conform noii legislatii propuse, se specifica doar faptul ca politele de asigurare pot fi eliberate pe o perioada de maximum 12 luni, fara alte precizari. Aceasta deschide posibilitatea aparitiei politelor de asigurare cu valabilitate scurta, de cateva zile sau chiar cateva ore, similar stilului englez.

In plus, conform noului proiect, despagubirile acordate pentru daune morale in cazul accidentelor soldate cu decese vor fi plafonate. Detalii suplimentare nu au fost oferite in acest moment.

Aceste propuneri de modificare a regulilor pentru soferi in ceea ce priveste asigurarea RCA ridica ingrijorari in randul soferilor si specialistilor din domeniu, iar impactul lor asupra pietei asigurarilor ramane de vazut in urmatoarea perioada.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea