Social

# obtinere carnet de sofer #schimbari majore #carnet de sofer #examen auto

Schimbari majore pentru cei care vor sa obtina carnet de sofer. Cine va evalua examenul auto

Se anunta schimbari importante la obtinerea permisului auto. Cele mai mari schimbari apar in ceea ce priveste examinatorul.

 

Potrivit unei propuneri legislative care a fost depusa in Parlament, se arata schimbari importante pentru obtinerea permisului de conducere. In primul rand, instructorul va fi cel care va sta, in timpul examenului practic, in dreapta elevului. In masina va fi prezent si un politist, insa acesta va sta pe bancheta din spate.

Desi instructorii auto se vor afla pe scaunul din dreapta, ei nu vor avea voie sa interactioneze cu elevii lor, ci doar sa-i asiste, potrivit a1.ro.

O alta schimbare este data de faptul ca examinatorii nu vor mai fi cadre MAI, ci vor fi civili. Deicia a fost luata pentru a reduce din deficitul de politisti care a duc la rogramarea examenelor practice la sase luni dupa proba teoretica, potrivit sursei citate.  

In plus, prin inlocuirea politistului cu instructorul, se doreste reducerea stresului la care sunt supusi elevii in timpul examenului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea