Social

# ciclon mediteranean #fenomene meteo extreme #ploi #ciclon #romania #vant

Ciclon mediteranean peste Romania. Fenomene meteo extreme

Un ciclon mediteraneean se va abate peste Romania in urmatoarele zile. Desi vremea se incalzeste treptat in urmatoarele zile, ciclonul mediteranean va aduce ploi insemnate si fenomene meteo extreme. Cea mai afectata zona va fi cea din sud-estul Romaniei.

 

Astazi vremea se incalzeste usor, maximele incadrandu-se intre 12 si 20 de grade Celsius. In Bucuresti temperaturile vor urca pana la 17-19 grade Celsius. 

Nu vor lipsi insa precipitatiile care, pe alocuri, vor fi semnificative cantitativ, in special in sudul, estul si centrul tarii. Cantitatile de apa pot cumula pana la 10-15litri pe m2, in special in zonele montane si de deal. 

Pana joi seara vor cadea precipitatii, pe alocuri semnificative din puncte de vedere cantitativ, in special in partea de centru, sud si est a tarii. Cantitatile de apa pot cumula 10-15l/m² indeosebi in zonele de deal si de munte.

Vantul va sufla moderat, avand unele intensificari in special in estul si sud-estul tarii, dar si la munte. Acesta poate ajunge, la rafale, la o viteza de 45-55km/h. 

In perioada 24 aprilie – 1 mai se anunta temperaturi usor mai crescute decat normalul perioadei. Acestea vor atinge, in general, intre 18-22 de grade Celsius.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea