Social

#factor rh #schimbari buletin #buletin #grupa sanguina

Schimbari in cartile de identitate ale romanilor. Grupa sanguina ar putea fi trecuta pe acestea

Cartile de identitate ale romanilor vor avea trecute noi date, spre deosebire de cele cunoscute deja. Astfel, pe cartea de identitat ar putea fi trecute mai mult infomatii, potrivit unui nou proiect de lege. 

 

Proiectul de lege arata ca, pe langa datele care apar in momentul de ata pe cartile de identitate, vor fi trecute inclusiv grupa sanguina si factorul Rh.

Legea urmeaza sa fie, in curand, votata in Parlament. Daca primeste un vor favorabil, implementarea se va face in cel mai scurt timp posibil atat pentru cartile de identitate clasice cat si pentru cele electronice.

Masura este necesara, potrivit initiatorilor, deoarece "cunoasterea de catre personalul medical a grupei sanguine si a factorului Rh este esentiala nu numai pentru victimele accidentelor rutiere, ci si in cazul bolnavilor cu diferite afectiuni care se prezinta sau sunt adusi la unitatile de primiri urgente in stare de inconstienta/ imposibilitate de colaborare sau chiar fara apartinatori", potrivit avocatnet.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea