Social

#eradicare malarie #vaccin malarie #oms #malarie

OMS a aprobat un vaccin impotriva malariei. Boala va fi eradicata pana in 2040

Malaria este una dintre cele mai grave boli ale prezentului. Aproximativ jumatate de milion de oameni isi pierd viata anual din cauza acestei boli.

 

Din fericire insa, un nou vaccin dezvoltat de Universitatea din Oxford si Institutul Serum din India, numit R21/Matrix, a avut rezultate benefice in prevenirea bolii si reucerea ectelor acesteia. Vaccinul a fost aprobat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) dupa indelungi teste si urmeaza sa fie fabricat si distribuit in toata lumea, dar in special in zonele defavorizate unde boala se raspandeste rapid.

Vaccinurile dezvoltate anterior, au avut rezultate mixte, cel mai bun avand o eficienta de doar 50%. In schimb, noul vaccin R21/Matrix si-a aratat eficacitatea, reducand cazurile de malarie cu pana la 75%.  

Un alt avantaj este faptul ca India poate produce acest vaccin la scara masiva de sute de mlioane de doze pe an. In schimb, vaccinurile produse anterior se fabrica doar in doze mici, de 6 milioane de doze pe an, in conditiile in care India are nevoie de aprocimativ 160 de milioane de doze, anual, doar pentru copii, potrivit ziare.com.

Astfel, cu ajutorul acestui nou vaccin, malaria ar utea fi eradicata pana in 2040.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea