Social

#transalpina #soferi #transfagarasan

S-a inchis circulatia pe Transfagarasan si Transalpina! Ce trebuie sa stie soferii

Circulatia rutiera pe Transfagarasan si Transalpina a fost inchisa din aceasta dimineata pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza vremii nefavorabile.

Astfel, sectoarele de drum cuprinse intre Piscu Negru si Cabana Balea Cascada (DN 7C - Transfagarasan) si Ranca si Barajul Oasa (DN 67C - Transalpina), vor fi inchise pana la primavara.

“Circulatia pe Transfagarasan si Transalpina se inchide de luni, 06.11.2023, ora 08:00

Avand in vedere scaderea temperaturilor la altitudine, a intensificarii bruste a vantului, a posibilitatii aparitiei cetii dense in orice moment al zilei si pentru siguranta participantilor la trafic s-a luat decizia ca incepand ca de luni, 06.11.2023, ora 08:00, circulatia rutiera sa fie interzisa pentru toate categoriile de autovehicule pe urmatoarele sectoare de drum:

  • DN7C (Transfagarasan) intre Piscu Negru si Cabana Balea Cascada (km. 104+000 - km. 130+800);
  • DN67C (Transalpina) intre Ranca si Curpat (km. 34+800 - km. 79+200).

Precizam ca la altitudine schimbarea conditiilor meteorologice are o dinamica sporita, ceea ce face ca siguranta celor care tranziteaza aceste drumuri montane poate fi pusa in pericol de catre fenomenele meteorologice imprevizibile in aceasta perioada a anului.”, este anuntul postat pe Facebook, de a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Decizia inchiderii drumurilor a fost luata pentru siguranta participantilor la trafic, deoarece fenomenele meteorologice s-au inrautatit si sunt imprevizibile la altitudini mari. Vremea s-a racit considerabil in weekend, la altitudini mari, si a adus ninsori si vant puternic. Utilajele de deszapezire abia fac fata pentru a curata sectoarele de drum afectate.

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov a anuntat de duminica faptul ca se circula in conditii de iarna pe Transfagarasan. 

“ATENTIE – se circula in conditii de iarna pe Transfagarasan‼

Peste noapte conditiile meteo s-au inrautatit semnificativ pe portiunea cuprinsa intre #Balea Cascada (SB) si Piscul Negru (AG).

Stratul de #zapada depus masoara in jur de 10 cm, vantul bate cu putere iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheata.

Utilajele #DRDPBrasov actioneaza pentru curatarea drumului cu materiale antiderapante insa conditiile de circulatie raman in continuare foarte dificile.

Cei care doresc sa parcurga drumul trebuie sa fie pregatiti pentru circulatie in conditii de iarna!

VA REAMINTIM ca circulatia pe #transfagarasan si #Transalpina se inchide de luni, 06.11.2023, ora 08:00

Avand in vedere scaderea temperaturilor la altitudine, a intensificarii bruste a vantului, a posibilitatii aparitiei cetii dense in orice moment al zilei si pentru siguranta participantilor la trafic s-a luat decizia ca circulatia rutiera sa fie interzisa pentru toate categoriile de autovehicule pe urmatoarele sectoare de drum:

  • DN7C (Transfagarasan) intre Piscu Negru si Cabana Balea Cascada (km. 104+000 - km. 130+800);
  • DN67C (Transalpina) intre Ranca si Obarsia Lotrului (km. 34+800 - km. 59+800).

Precizam ca la altitudine schimbarea conditiilor meteorologice are o dinamica sporita, ceea ce face ca siguranta celor care tranziteaza aceste drumuri montane poate fi pusa in pericol de catre fenomenele meteorologice imprevizibile in aceasta perioada a anului.”,pe facebook DRDP Brasov.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea