Ne aflam la inceputul lunii noiembrie si a inceput deja frenezia achizitionarii porcului de Craciun.
Persoanele care stau la curte, si vor sa cumpere un pui de porc, pe care sa-l aiba pentru Craciunul viitor, trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 500 de lei. Pe de alta parte, cei care vor sa achizitioneze un porc pe care sa-l taie anul acesta, vor scoate din buzunar intre 1.500 si 2.000 de lei. Sau chiar mai mult, daca vorbim de un por din rase speciale, precum mangalita.
Cat costa porcul in magazine
Pentru restul romanilor, care stau la bloc, achizitionarea unui porc este posibila doar din magazine.
In supermarket, in momentul de fata, pretul mediu al unui kilogram de carne de pors este de aproximativ 24 de lei. La ferme este de 10-12 lei si poate depasi 17 lei daca a fost crescut cu produse naturale.
“Eu ofer spre vanzare porci din rasa Pietrean si Pic. Animalele au o greutate cuprinsa intre 120 si 180 de kilograme. Am inceput sa vand din ei. Ma inteleg cu oamenii, se poate oferi si un avans pentru a-i pastra pana la Craciun”, a declarat Pavel Bruma, tanar fermier din comuna damboviteana Odobesti, pentru adevarul.ro.